Libanonban rajtaütés közben felrobbantotta magát egy iszlamista (videofelvétel)

Libanonban rajtaütés közben felrobbantotta magát egy iszlamista (videofelvétel)

A Libanoni Fegyveres Erők az ország északi részén lévő Tripoli városhoz közeli Deir Ammar-ban egy az Iszlám Állammal kapcsolatban lévő férfi házára támadtak rá. Az elfogás közben a szélsőséges iszlamista felrobbantotta magát.
A Libanoni Nemzeti Hírügynökség (NNA) információi szerint a libanoni hadsereg terrorelhárítással foglalkozó alakulata rajtaütött Mohamed Mustafa Hamza libanoni állampolgár házán. A rajtaütést szombat hajnalban hajtották végre.

Az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló férfi a libanoni biztonsági erőkre két kézigránátot dobott, majd felrobbantotta magát.

A kézigránátos támadásban és az öngyilkos merényletben két katona halt meg, a terrorista anyja és felesége is életüket vesztették. Öt katona és hét civil, köztük az öngyilkos merénylő húga és unokahúga megsérültek.

Hírdetés

A libanoni Tripoli városa a szélsőséges szalafiták melegágya. A Szíriában tevékenykedő terrorszervezetek fontos utánpótlási forrása. Hamza több támadásban is részt vett, amit a Libanoni Fegyveres Erők ellen követtek el. Egy évvel ezelőtt egy katonai ellenőrző pont ellen intéztek támadást, amiben egy katona vesztette életét.

Azóta, hogy a múlt hónapban két öngyilkos merénylő negyvennégy ember halálát okozta Bejrútban, a hatóságok számos rajtaütést hajtottak végre. Utólag az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett e két merénylet kitervelőjeként.

Orientalisa.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »