Lézerfegyvereket használ az orosz hadsereg

Lézerfegyvereket használ az orosz hadsereg

Összeugrott Olaszországgal a török államfő. Lézerfegyvereket is használ az orosz hadsereg. Kárpótlást akar a rabszolgaságért egy polgárjogi mozgalom. Külföldi lapszemle.

A Black Lives Matter (a feketék élete is számít) nevű polgárjogi mozgalom tagszervezetei kárpótlást szeretnének a rabszolgaságért, és egy sor javaslatot terjesztettek elő nemrég nyilvánosságra hozott politikai célkitűzésükben – számol be a Reuters. A mintegy ötven tagszervezet koalíciójából álló, laza szerveződésű mozgalom programja hat követelést és további mintegy negyven ajánlást fogalmaz meg az amerikai katonai kiadások csökkentésétől kezdve a biztonságos ivóvíz megteremtéséig. A legfontosabb követelés a büntetőjogi reform megvalósítása és a kárpótlás a rabszolgaság korszakának borzalmaiért. A demokraták philadelphiai konvencióján a múlt héten hangsúlyos szerepet kapott a faji kérdés és a feketék elleni erőszak, jóllehet a Black Lives Matter mozgalom nem biztosította támogatásáról a demokrata elnökjelöltet, Hillary Clintont, ugyanis szerintük egyik nagy párt sem viseli szívén az amerikai feketék gondjait.

Hírdetés

Recep Tayyip Erdogan török államfő arra intette az olasz bírákat, hogy foglalkozzanak fia helyett inkább a maffiával, és arra is figyelmeztette az olasz hatóságokat, hogy a fia ellen pénzmosás vádjával zajló bírósági vizsgálat kockára teszi Törökország és Olaszország viszonyát. Az olasz Ansa.it beszámolója szerint Matteo Renzi olasz miniszterelnök erre úgy reagált: „ebben az országban a bírák az olasz jogot és alkotmányt követik, nem a török elnököt. Ezt hívják jogállamnak”. Erdogan 35 éves fiát egy 2013 decemberében kipattant, súlyos korrupciós botrány egyik első számú gyanúsítottjaként tartják számon az olasz hatóságok; az ügyben folytatott vizsgálat minden részletét titkosították.

A jövő itt van – Az orosz hadsereg már most is használ bizonyos lézerfegyvereket címmel jelentett meg írást az orosz Sputnik News. A kormánypárti hírcsatorna szerint Jurij Boriszov védelmi miniszterhelyettes az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ megalapításának hetvenedik évfordulóján megrendezett ünnepségen beszélt erről. Azt mondta: „Ez nem egzotikum, nem kísérleti fegyverről vagy prototípusokról van szó – már hadrendbe állítottuk a lézerfegyverek néhány típusát”, részletekbe azonban nem bocsátkozott. Annyit még hozzátett, hogy az új fizikai elveken alapuló fegyverek mára realitássá váltak. A nukleáris központ és kutatóintézet jelentős mértékben meghatározza az orosz fegyveres erők átalakítását a 2025-ig tartó állami fegyverkezési program keretében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »