Lezárult a Tolvajkergetők elleni koncepciós per, Tomcat mehet a dutyiba

Három és fél éves, még magyar viszonyok közt is elképesztően sokáig húzódó elsőfokú eljárás zárult le ma a Budapest Környéki Törvényszéken. A Dr. Holdampf Gusztáv bíró által kihirdetett ítélet szerint az egyesület négy tagja bűnös súlyos testi sértés és csoportos garázdaság bűntettében, amiért 2015 októberében bántalmaztak egy tetten ért kerékpártolvajt. A csoport vezetőjét, Polgár Tamást, azaz Tomcatet 2 év letöltendő börtönbüntetéssel, a többieket változatos hosszúságú felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Az eljárás jogszerűségét azonban megkérdőjelezi többek közt, hogy a „pártatlan” bíróság már jóval a vádemelés előtt sajtóközleményben hirdette ki a vádlottak bűnösségét, akik közül éppen az I. rendű vádlottat név szerint is azonosította. Sőt, a bíróság szóvivője külön megkereste az Index hírportált, hogy ezt a közleményt feltétlenül hozzák le, s amelyben a valóságtól elrugaszkodott, még a valós gyanúsításnál is sokkal súlyosabb cselekményeket varrtak az önkéntes bűnvadászok nyakába. A bíróság ennek ellenére hosszas érvelésben kérte ki magának, hogy elfogult lenne. Holdampf Gusztáv szerint az ilyen feltételezések „a bíró személye elleni nemtelen támadások”.

Hírdetés

A verdikt lényege, hogy a Tolvajkergetők rendőrt hívtak az ön- és közveszélyes állapotban levő, drogfüggő sértetthez, aki az események idején változatos gyógyszerek és keménydrogok hatása alatt állt, azonban ezután a sértettet „sértegetni” kezdték – értve ez alatt, hogy megjegyzéseket tettek kábítószeres, bűnöző életmódjára, és győzködték, hagyjon fel ezzel, mielőtt katasztrófába sodródik – ami szándékos provokációként értelmezhető, s miután a drogoktól eszét vesztett sértett „jogos sértődöttségében” rájuk támadt, nekik nem lett volna joguk védekezni ez ellen. Magyarán ha valaki nem alázatos tisztelettel szólít meg egy bűnözőt, és az szubjektív sértődöttségének tettleg akar nyomatékot adni, az teljesen rendben van…

Az ítélet ellentmondásoktól és törvénytelenségektől olyan súlyosan terhelt, hogy egy ponton még maga az azt ismertető bíró is kijelentette, tisztában van azzal, hogy döntését a másodfokon eljáró ítélőtábla hatályon kívül fogja helyezni, ennek ellenére ragaszkodik ahhoz. A vádlottak úgymond „örülhetnek”, hogy nem húzta rájuk az önbíráskodás és az életveszélyes testi sértés bűntettét, amint azt az ügyész indítványozta, ez esetben ugyanis nem kettő, hanem hét év lett volna a büntetés.

Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, hogy a fellebbezésről döntsön. A védők valamennyien fellebbeztek. Meg nem erősített hírek szerint Tomcat már régen elhagyta az országot, legutóbbi videoblogjában állítólag Peruból jelentkezett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »