Lezárult a belső vizsgálat a botrányosan viselkedő ápolók ügyében

Lezárult a belső vizsgálat a botrányosan viselkedő ápolók ügyében

Mint megírtuk, elképesztő, egyben gyomorforgató fotókat készített három egészségügyi-szociális dolgozó a Baptista Szeretetszolgálat pécsi Malomvölgyi Szeretetotthonában: a képeken egy idős, magatehetetlen, az intézményben lakó asszony ágya mellett szexuális aktust imitál egy ápoló és egy gondozónő.

Hírdetés

Később az otthon vezetősége közleményben reagált: azt írták, megdöbbenéssel értesültek róla, hogy az intézményben három munkavállaló az otthon szellemiségével, valamint az általuk képviselt keresztény erkölcsi normákkal összeegyeztethetetlen módon viselkedett, és ez a közösségi médiában méltán váltotta ki a jó érzésű emberek felháborodását. Az intézmény vezetősége az érintett dolgozók munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette, a történtekkel kapcsolatban pedig vizsgálatot indított. Egyben sajnálatukat fejezték ki, azzal kiegészítve, mindent megtesznek, hogy a jövőben hasonló esetek ne forduljanak elő.

A vizsgálat eredményéről hétfőn közleményben tájékoztatták a 24.hu-t. Ebben kiemelték, hogy 2018. január 15-én, a belső vizsgálat során a botrányos viselkedésért felelős mindhárom személy beismerte és megbánta a történteket, valamint elismerték azt is, hogy az intézmény általuk is ismert belső szabályait, valamint az etikai kódex vonatkozó rendelkezéseit megszegték. Megjegyezték, hogy az érintett ápolók bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnal megszüntetését tudomásul vették.

A Malomvölgyi Szeretetotthon megkér mindenkit, hogy az intézmény 629 ellátottjára, illetve 310, a munkájukat lelkiismeretesen végző dolgozójára, valamint az intézmény zavartalan működésére tekintettel, e sajnálatos incidens alapján ne általánosítsanak – fűzték hozzá a közleményben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »