Lezajlott a 25. Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye, mutatjuk az eredményeket

Lezajlott a 25. Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenye, mutatjuk az eredményeket

Amint már beszámoltunk róla, október 12-én és 13-án 25. alkalommal szervezték meg az Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenyét. A Csemadok Országos Tanácsának megbízásából a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya a jubiláló rendezvényt újfent Ipolynyéken szervezte meg.

Az évforduló kapcsán szombaton emlékestet szerveztek, melyen megemlékeztek a már sajnos eltávozott szervezőkről, zsűritagokról, zenészekről és énekesekről. Mindamellett szórakozásra is volt alkalom a nótabál keretei között. Részletes beszámolónk ITT olvasható.

Október 13-án az ipolynyéki kultúrházban a versenyre került sor. Délelőtt az anyaországiak minősítő versenye zajlott, délután pedig a felvidéki nótázók léptek színpadra.

A huszonötödik alkalommal meghirdetett versenyre kilenc felvidéki és tizenöt magyarországi énekes nevezett be. Mindegyik nótaénekes két dalt adott elő, egy hallgatót és egy csárdást. A nótázókat neves szakemberekből álló zsűri értékelte. A bírálóbizottság tagjai: Tarnai Kiss László, Szeredy Krisztina, Antal Gusztávné, Magyar Nándor és Papp Katalin voltak. A versenyzőket a dunamocsi Mezei Zsolt és zenekara kísérte.

Mindkét kategóriában sávozásos minősítést kaptak az énekesek.

Az anyaországiak közül a legjobb értékelést a gödi dr. Nógrádi Gergely érdemelte ki, aki a legjobb külhoni énekes minősítést szerezte meg.

Hírdetés

A magyarországi díjazottak listája ITT érhető el.

A felvidéki nótázók közül a legjobb helyezést

a Zonctornyon élő Popálená Izabella kapta meg. Második lett s egy évre arany minősítést kapott sárosfai Süli János.

A felvidéki versenyzők eredménylistája ITT tekinthető meg.

A rendezvény a magyar kormány és a KULTMINOR támogatásával valósult meg.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »