Ley-vonalak, ősi repülési útvonalak és azok elképesztő kapcsolata az archaikus műemlékekkel

Elsősorban Nagy-Britanniában és Franciaországban találunk olyan földrajzi jelölőket, amelyeket tudatosan helyeztek el, kapcsolatban állnak egymással és világosan láthatók a térképeken is. Ezeket ősi repülési útvonalaknak is hívják.

Az „ősi felülnézeti képek” kifejezés mindjárt nem cseng annyira különösen a fülünknek, ha tudjuk, hogy valójában az Ősi Idegenekre utalnak.

Alfred Watkins lovaglás közben fedezte fel először ezeket 1921 táján, aki úgy vélte, hogy a tájon véletlenszerűen felbukkanó struktúrák valójában egy egyenes vonal mentén helyezkednek el.

Watkins könyvet is kiadott róluk a „Ősi egyenes ösvények” címmel, amelyben kifejtette, hogy az ősi emberek műemlékeket és megalitokat hoztak létre szerte a világban, s ezek egy egyenes vonalakból álló hálózaton keresztül állak kapcsolatban egymással. Ezekre Ley-vonalakként hivatkozott.

Említett könyvében azzal állt elő, hogy szerinte szándékosan rendezték el ezeket a struktúrákat eme „ösvények” mentén az ősök azért, hogy a levegőben történő navigációt megkönnyítsék, illetve lehetséges, hogy egykor kereskedelmi útvonalakként is használták azokat.

Csak az a bökkenő, hogy ezek a talajon átívelő ún. egyenes vonalak nehezen megközelíthetők és beazonosíthatók.

Watkins szerint a következő természetes és ember alkotta alkotások megbízható Ley-jelölők:

A moundok, a hosszú sírdombok, a kőhalmok, az árkok, a dolmenek, az állókövek, a határkövek, a kőkörök, a henge-ek, a vízjelölők (vizesárkok, tavak, források, gázlók, kutak), a várak, a jelzőtűz dombok, a templomok, az útkereszteződések, a szurdokok a hegyekben, a földvárak.

Természetesen nem szűkíthetjük le a kört kizárólag Franciaországra vagy Nagy-Britanniára, hiszen más vidékeken is találunk ilyeneket.

Linda Moulton Howe, amerikai újságíró és Regional Emmy-díjazott dokumentumfilm-készítő szerint, aki leginkább ufológusként az összeesküvés-elméletek szószólójaként ismert: „A Mihály-vonal Angliában egy egyenes vonal és megmérhető. Ez egy olyan mágneses mező alkotta egyenes, amit meg tudunk mérni és földrajzilag a környező terepnél kiemelkedőbb”.

Jelenleg sok kutató és író úgy gondolja, hogy az ún. Ley-vonalak valóban a Föld mágneses erőmezői, amelyek egyfajta láthatatlan hálózatként burkolják körbe a bolygót.

Dániában szintén számos effajta geometriai mintázatot találunk. Skandináviában az egykor oly hatalmas és virágzó viking erődök régészeti romjait is érdemes alaposabban szemügyre venni.

Preben Hansson fedezte fel először a Trelleborgból másik három viking erődbe induló közvetlen „repülési útvonalat”, amelyeknek történetesen nagyon hasonló a kialakításuk.

Emellett egyetlen közvetlen Ley-vonal kapcsolja össze mind a négy erődítményt. Ami azért igen különös, nemde?

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a vikingek tengerjáró népek voltak, akik kereskedtek és harcoltak. Mint ilyenek, érthető módon a víz közelében építették fel a településeiket.

Azonban találunk erődöket a szárazföld belsejében is, amelyek pontosan illeszkednek a szóban forgó vonalakra.

Hírdetés

Ráadásul a részletes elemzés egy még elképesztőbb dolgot tárt fel. Ti. nem csupán Trelleborg pontos kialakítására és elrendezésére derült fény, hanem a belső udvar négy zónájának, minden egyes házának és bejáratának a négy kardinális pont (Észak, Dél, Kelet, Nyugat) felé való betájolása is nyilvánvalóvá vált.

Ez komoly mérnöki, tájolási és helymeghatározási ismereteket kívánt meg a kivitelezőktől.

A Ley-vonalak jelensége világszerte megfigyelhető. Például sok szerző és az ősi idegenek elméletének követői észrevették, hogy ha húznak egy egyenes vonalat Dánia említett vidékéről az Alpokon keresztül, akkor az végül eléri a görögországi Delphit. Itt működött egykoron az Apollón isten tiszteletére épített orákulum.

A görög mitológia szerint a hatalmas Apollón isten égi szekerén vágtatott, majd tűnt el Észak felé. Mi van akkor, ha ez is egy utalás a Föld rejtélyes energiaösvényeire.

Világosnak és egyértelműnek tűnik, hogy a világ számos Ley-vonala és szakrális építménye között összefüggés, sőt összhang van.

Hogy a csudába lehetséges, hogy a világ ősi építményei erre a bonyolult mintázatra illeszkedik? Mindez valamiféle szakrális geometria volna?

Nem feltűnő, hogy az egyiptomi Nagy Piramistól a perui Nazca-vonalakig, vagy épp Anglia számos megalitikus alkotásáig mindenhol találunk mágneses anomáliákat?

És akkor még nem beszéltünk e helyek csillagokkal alkotott kapcsolatáról. Azt hiszem, a véletlen egybeesést kizárhatjuk a lehetőségek közül. Sokkal inkább úgy fest a helyzet, hogy a Ley-vonalak, a Földet behálózó energiamező, az elektromágneses anomáliák, az égbolt egyes régiói és a kultikus építmények között tudatos kapcsolat áll fenn. S ez megtervezettségre, alapos kivitelezésre és spirituális jelentőségre utal.

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.ancient-code.com/ley-lines-ancient-flight-plans-and-their-mind-bending-connection-to-ancient-monuments/

Írta és szerkesztette: Száraz György

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot

The post Ley-vonalak, ősi repülési útvonalak és azok elképesztő kapcsolata az archaikus műemlékekkel appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »