Léván avatta fel új javítócsarnokát az ARRIVA

Léván avatta fel új javítócsarnokát az ARRIVA

Az ARRIVA vállalat 2024. július 25-én Léva városában avatta fel új javítócsarnokát, amely a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztésért Hálózat Nonprofit Kft. határokon átnyúló együttműködésének és pénzügyi támogatásának köszönhetően épült fel.

Az eseményen részt vett Léva alpolgármestere, Peter Benček, valamint az ARRIVA Service, az Arriva Hungary Zrt. és az ARRIVA Slovakia vállalatok képviselői is.

Városunk a határ menti körzet központja, ezért üdvözlünk minden olyan lehetőséget, amely befektetéseket hoz hozzánk és elmélyíti a kölcsönös együttműködést. Az új javítócsarnok nemcsak Léva városának mint az autóbuszos közösségi közlekedés megrendelőjének, hanem mindenekelőtt polgárainknak, akik naponta használják ezt a közlekedési eszközt, hasznára válik. Kívánom, hogy az ARRIVA ennek a fontos beruházásnak köszönhetően továbbra is minőségi és biztonságos közlekedési szolgáltatásokat nyújtson Léva, valamint az egész régió lakosainak“

– mondta az alpolgármester.

Amint azt az ARRIVA Hungary Zrt. vezérigazgatója, Körmendi Anikó megfogalmazta, az ARRIVA Hungary Zrt. mint az ARRIVA cégcsoport része és az ARRIVA Service tulajdonosa nagyban érdekelt a szervizcég fejlesztésében, amely javítási szolgáltatásokat és műszaki hátteret biztosít az összes szlovákiai ARRIVA vállalat számára:

Hírdetés

Örömmel éltünk a lehetőséggel, hogy beruházzunk vállalatunk korszerűsítésébe, és egyúttal igénybe vegyük a CED határokon átnyúló finanszírozás formájában nyújtott támogatását. Ennek a döntésnek a pozitív hozadéka mindkét országban megmutatkozik majd, és olyan szinergiákat teremt, amelyek közös sikereink forrásai lesznek.“

Az új javítócsarnok építésére és felszerelésére fordított teljes beruházás értéke 1 734 000 euró. A közpénzeket kezelő magyar nonprofit szervezet, a CED által nyújtott támogatás összege 714 000 euró (276 673 774 forint), ami a felhasznált források mintegy 41 százalékát jelenti. Célja a határokon átnyúló együttműködésben részt vevő vállalkozások beruházásainak támogatása volt.

A támogatás kedvezményezettje az ARRIVA Hungary Zrt. volt, a csarnokot üzemeltető szlovák ARRIVA Service cég kizárólagos tulajdonosa. A támogatás elnyerésének feltételei a társberuházás, a projekt legalább három évig tartó fenntarthatósága, legalább 12 munkahely fenntartása a projekt időtartama alatt, valamint a projekthez kapcsolódó gazdasági tevékenység fenntartása voltak.

A modern autóbuszok karbantartásához korszerű szervizberendezésekre van szükség. Gumiabroncsszerviz, diagnosztika, műhelyek, olaj- és anyagraktárak, valamint olyan javítási technológiák, mint a futóművizsgáló és a fékhengervizsgáló berendezések; mindezek a legmagasabb műszaki szabványoknak felelnek meg. Ugyanakkor az új csarnok kedvezőbb munkakörülményeket biztosít dolgozóink számára, magasabb szintű egészségvédelmet és munkabiztonságot, valamint fokozott környezetvédelmet garantál, jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket és az energiafogyasztást“

– tette hozzá Michal Horák, a szlovák ARRIVA vállalatok vezérigazgatója.

A csarnokban hét javítóállomás található, ebből négy állomás szerelőaknával, három állomás oszlopos emelőkkel felszerelt. A munkahelyen 13 alkalmazott dolgozik: 9 szerelő, műhelyvezető, raktáros, munkavédelmi technikus és műszaki ellenőr. Az ARRIVA lévai üzemközpontja 78 autóbusszal rendelkezik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »