Leváltották a Donyecki Népköztársaság zsidó külügyminiszterét – "kiváló képességű" diplomatát neveztek ki helyette

Leváltották a Donyecki Népköztársaság zsidó külügyminiszterét – "kiváló képességű" diplomatát neveztek ki helyette

Alekszandr Vlagyimirovics Zacharcsenko, a Donyecki Népköztársaság elnöke tegnap leváltotta Alekszandr Kaufmann zsidó származású külügyminisztert, és helyére azonnali hatállyal kinevezte a rendkívüli "diplomáciai képességekkel" megáldott Natalia Nikanorovát – közli rövid jelentésében az izraeli Rotter.net hírportál. A donyecki külügyi tárca új vezetőjéről még nem sokat tudunk, de az egyelőre még elérhető fényképalbumába érdemes belelapozni.

Hírdetés


A leváltott Kaufmann

Az Ukrajnától fegyveres harcok árán elszakadt, orosz többségű Donyecki Népköztársaságban a fennállása óta szinte havonta mondanak le vezető politikusok, vagy mozdítják el őket. Tegnap a zsidó származású Alekszandr Kaufmannra (ottani kiejtéssel: Kofmann) járt rá a rúd. Alekszandr Vlagyimirovics Zacharcsenko, aki korábban a központi kijevi kormány elleni fegyveres harcok egyik vezető osztagparancsnoka, majd miniszterelnöke volt, jelenleg, 2014 óta államelnöke. Zacharcsenko tegnap hatalmi szóval leváltotta Alekszandr Kaufmannt, a szakadár államalakulat külügyminiszterét, s a helyébe rögtön kinevezte a 31 éves Natalia Nikanorovát.

A Donyecki Népköztársaság fővárosából, Donyeckből és a Kijevből származó hírek szerint sokan bírálják a szakadár állam elnökét, amiért a nemzetközi diplomáciában tapasztalatlan, ám annál vonzóbb, 31 éves hölgyet nevezett ki a külügyi tárca élére. A Donyeckben történt változásra reagálva a világháló közösségi oldalakon többen is megjegyzik, hogy a rendkívül vonzó Natalia Nikanorova a Donyecki Népköztársaság parlamentje, ottani kifejezéssel néptanácsa elnökének, a 35 éves Denisz Vlagyimirovics Pusilinnek a szeretője. Mi erre csak annyit mondhatunk, hogy a Néptanács elnökének jó ízlése van.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »