Leválik a globális internetről Oroszország?

Leválik a globális internetről Oroszország?

German Klimenko, az orosz elnök internet-fejlesztési tanácsadója az RT-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a XXI. századi informatikai kihívásoknak való megfelelés érdekében Oroszország kormánya elgondolkodott azon, hogy leválassza magát a globális internetről, írja a Moscow Times.

Klimenko elmondta, hogy az orosz kommunikációs minisztérium már egy törvénytervezetet is előkészített ennek érdekében, ami „védelmi céllal” született.

„A törvény a létfontosságú (hálózati) infrastruktúra védelméről szól, melynek orosz területen kell lennie”

– magyarázta a tervezet lényegét a szakértő.

Hírdetés

„Példál a hackerek képesek bejutni a kereskedelmi bankok hálózatába és pénzt tudnak lopni. Ez káros, viszont ha az Orosz Központi Bank rendszerét törik föl, akkor lesz csak igazán nagy a baj.”

– tette hozzá.

Klimenko ugyanakkor hangsúlyozta: az intézkedés az olyan lépések ellen is védelmet nyújtana, mint amikor a Microsoft és a Google letiltotta a Krím-félszigetet bizonyos szolgáltatások használatától, ami komoly gondokat okozott az ottani domain-használóknak.

Az elnöki tanácsadó ugyanakkor aláhúzta: az egyszerű internethasználók semmit sem fognak érzékelni az intézkedés hatásaiból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »