Lévai kórház – Véradás és új szolgáltatás

Lévai kórház – Véradás és új szolgáltatás

Amint arról az egészségügyi intézmény szóvivője, Martina Pavliková beszámolt, az AGEL csoport által működtetett lévai kórházban 2022 folyamán összesen 2082-en vettek részt önkéntes véradáson, 252 személy első alkalommal.

Balesetet vagy égési sérülést elszenvedőknek, szívműtéten vagy szervátültetésen átesőknek, daganatos betegeknek egyaránt szükségük lehet vérre, illetve vérlemezkékre”

– tette hozzá a szóvivő.

Hírdetés

Jozef Varga, a kórház hematológiai és transzfúziós osztályának főorvosa elmondta, hogy a véradók sok esetben a közösségi médiában közzétett felhívások hatására látogatnak el hozzájuk; jó néhányan már több mint századik alkalommal. Az egész népességet tekintve az Rh-negatív vércsoportúak vannak a legkevesebben, de természetesen valamennyi vércsoportra szükségük van.

2021-ben 2 477-en, tavaly valamivel kevesebben, 2082-en adtak vért”

– részletezte a főorvos.

Az egészségügyi intézményben egy új szolgáltatást is kínálnak a pácienseknek, akik 2023 februárjától kivizsgáltathatják az anyajegyeket vagy az egyéb bőrkinövéseket. Adott esetben a sebészeti osztályon el is távolítják azokat. A Júlia Kuzárová doktornő által tartott konzultációra minden kedden 8:30 és 10 óra között van lehetőség. Amennyiben szükség van műtétre, arra kéthetente szerdán és pénteken kerülhet sor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »