Leukémiás gyerekét hozta Budapestre, megbüntették a szmogriadó miatt. Most kifizetnék a bírságot!

Leukémiás gyerekét hozta Budapestre, megbüntették a szmogriadó miatt. Most kifizetnék a bírságot!

Jelentkezett néhány mentőautó-vezető, akik ki szeretnék fizetni a leukémiás kislányt szállító család szmogriadó miatti bírságát – írja a Hvg.hu.

Mint ismert, egy apa kemoterápiás kezelésre hozta a fővárosba a 15 éves súlyos beteg kislányát, de a szmogriadó miatt megbüntették a rendőrök – írta még korábban a Blikk.

A büntetésről több portál is beszámolt. 

Hírdetés

A férfi szerint hiába mondta a rendőröknek, hogy előjegyzett orvosi kezelésre érkezett a gyerekével, aminek a papírjai ott vannak az ülésen, az rendőröket ez nem érdekelte. Megnézni sem voltak hajlandók a dokumentumokat, de a férfit megbüntették 15 ezer forintra.

Az eset nyilvánosságra kerülése után M. Károly mentős sofőr felhívta a Blikket és elmondta, hogy kollégáival mélyen felháborította őket az eset és felajánlotta, hogy kifizetik a büntetést a család helyett a többi mentős munkatársával közösen.

Azt mondta, tudja, hogy ennek a kislánynak erre a kezelésre nem tudtak volna mentőt hívni és kénytelen volt családja a kocsijukkal bevinni a városba, de az is teljesen nyilvánvaló, hogy elkerülhetetlen egy ilyen esetben, hogy valahogy bejusson a kórházba a beteg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »