Letiltotta a NAV ellenőreit az Uber

Az Uber-központban hamar letiltották a NAV ellenőreinek bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy igénybe akarták venni a szolgáltatást. A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Tállai András hatékonyabb fellépést ígér a vállalattal szemben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkárát, Tállai Andrást a TV2 Mokka című műsorában az Uber-sofőrökkel szembeni zéró toleranciáról kérdezték. Mint a politikus elmondta, az Uber egyetért a kormánnyal, és arra kéri magyar sofőrjeit, hogy január 31-ig jelentkezzenek be az adóhatóságnál.

Hírdetés

A NAV munkatársai felvették a kapcsolatot a holland vállalattal és kérte a szolgáltatásra sofőrként regisztráltak nevét – a tájékoztatás szerint 1200 autóvezetőről van szó.

„A kollégáknak a bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök, az Uber-központban Hollandiában egy órán belül letiltották – mondta Tállai.

Mint a politikus elmondta az Uber központjában rögtön léptek és kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre. Hangsúlyozta, hogy eddig is voltak próbavásárlások, de a jövőben nagyobb erőkkel lépnek fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »