Letiltotta a Heti Válasz borítóját a Facebook

Letiltotta a Heti Válasz borítóját a Facebook

A közösségi oldal szerint a címlap nem tartja tiszteletben a szabályzatukat – olvasható a hetilap webes felületén megjelent cikkben.

A Válasz.hu azt írja, a csütörtökön megjelenő lapszám címlapját – szokás szerint – szerdán fizetett hirdetésként közzé szerették volna tenni a közösségi oldalon, ám a Facebook megtagadta, mondván a címlapkép sokkolhat, sértheti a fiatalabb korosztályok érzékenységét. A címlapon egy befogott szájú nő látható, felette a Stille Nacht, azaz csendes éj felirat olvasható. A Heti Válasz a szilveszteri kölni erőszakcselekményeket követő négynapos hallgatásra kíván utalni „nem erőszakos, de sokkoló” borítójával.

Hírdetés

Íme a 2016. január 14-ei lapszám címlapja, melyet a Facebook problémásnak talált Fotó: válasz.hu

Ismert, szilveszter éjjel a kölni főpályaudvar előtti téren mintegy ezerfős csoport gyűlt össze, melynek tagjai petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. Az elkövetők azonosítása rendkívül nehéz. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »