Létezik csúcskategóriás tudású okostelefon megfizethető áron? (X)

Létezik csúcskategóriás tudású okostelefon megfizethető áron? (X)

Tudjuk jól, hogy egy valóban csúcskategóriás okostelefonért egy vagyont elkérnek manapság. 

Ezt sajnos sokan nem tudják, vagy nem akarják megfizetni. Ugyanakkor az igényük meglenne a kiváló tulajdonságokra, erős hardverre és sok nagyon hasznos funkcióra.

Ezt felismerve sok gyártó kezdett el olyan “B kategóriás” okostelefonokat gyártani, melyek sok esetben felveszik a versenyt “A kategóriás” társaikkal. Közülük is vannak olyanok, melyek kiemelkednek, ráadásul nem csak az egyedülálló ár/érték arányukkal. Nézzünk is meg egy ilyet közelebbről!

A Xiaomi Poco okostelefonok

A kínai elektronikai gyártó óriás, a Xiaomi gyorsan és nagyon berobbant a világ okostelefon piacára. Nem véletlen, ugyanis számos kiváló készüléket gyártottak már eddig is, és vélhetően a jövőben is folytatják ezt.

Minket most igazából nem a zászlós hajóik érdekelnek, hanem a második vonal. És itt jutunk el a Poco-hoz, vagy Pocophone szériához. Ezek a készülékek lesznek azok, melyeket a gyártó azoknak szán, akik szeretnék sok mindenben tartani a lépést a nagyokkal, de hajlandóak egy kis kompromisszumra is a cél érdekében. Márpedig ha megnézzük a specifikációikat, majd összevetjük az árcédulával, akkor észrevesszük, hogy közel sincs akkora ez a kompromisszum. 

Nézzünk meg egy Pocophonet közelebbről!

Hírdetés

Nézzük meg közelebbről az egyik Pocophone-t! Legyen ez a Xiaomi Poco X4 Pro 5G. Ha látni fogod a paramétereit, látod majd azt is, hogy miért kiváló választás ez a készülék egy csúcskategóriás helyett. Persze ha neked mindenben, kompromisszumok nélkül a legújabb, legjobb kell, akkor nem ez lesz álmaid telefonja. De egy szemmel láthatóan is nagy réteg számára tökéletes választásnak bizonyul, ezért is olyan népszerű.

Ha megnézzük, hogy milyen kijelzővel érkezik az X4-es Pro 5G okostelefon, máris látni fogjuk, hogy teljesen rendben van a hardver. 700 nites (max. 1200 nit) 6,67 inches AMOLEd kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel! Ez azért igen csak jól hangzik, nem igaz?

A 8 gigabyte RAM és az akár 256 GB belső tárhely szintén teljesen jó, ráadásul ez utóbbi még bővíthető is. Van benne 3,5 mm-es jack csatlakozó, így nem kell félredobjuk a vezetékes Sennheiser stúdió fülhallgatónkat sem.

A 108 megapixeles széles látószögű kamerájával elég nagy felbontású képeket tudunk készíteni. De van benne ultraszéles és macro kamera is. Az IP53-as por és fröccsenő víz elleni védelmének külön örülhetünk, mert így sok helyen bevethetővé válik a telefon. Emellett még meg kell említenünk a hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátort is, mely garantáltan nem fog minket cserben hagyni.

Egy kis kompromisszumért cserébe sokkal alacsonyabb ár!

Van benne NFC és 5G képes is, ahogy ujjlenyomat-olvasóval is el van látva. Emellett azért ennek a készüléknek is vannak gyengébb részei.

Ilyen például a processzora, mely sebessége meg sem közelíti egy csúcskategóriás Apple készülékét. Cserébe ha ránézünk az ártáblára, és csak egy kb. negyedakkora összeget látunk, akkor valószínűleg nem fogjuk ezt a különbséget annyira bánni.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »