Letartóztatták Szöulban a "francia Pókembert"

Letartóztatták Szöulban a "francia Pókembert"

Letartóztatták szerdán Szöulban a francia Pókemberként ismert Alain Robertet, mert engedély nélkül mászott fel egy felhőkarcolóra – közölték a helyi hatóságok.

Az 55 éves Robert jól ismert a gravitáció határait feszegető, veszélyes szenvedélyéről, ami miatt már számos alkalommal szembekerült a hatóságokkal a világ minden táján. Ezúttal egy 124 emeletes szöuli toronyház, a Lotte World Tour, a világ ötödik legmagasabb épületének megmászása miatt tartóztatták le a rendőrök.

A férfi kétórás felfelé kapaszkodás után az épület 75. szintjén döntött úgy, hogy a rendőrökkel való macska-egér játékot feladva megszakítja a mászást. Ezt követően a karbantartó emelvénnyel húzták fel az épület tetőszintjére, ahol a letartóztatták.

A mászót a rendzavarás mellett azzal vádolják, hogy előzetesen nem kért engedélyt az épület üzemeltetőjétől. A rendőrök szerint nem viselt megfelelő védőfelszerelést sem a mászáshoz. A vizsgálat során azt is tisztázni akarják, hogy miért mászott fel a toronyházra.

Hírdetés

A férfi azt állította, hogy a két Korea közötti kapcsolatok javításához, a félsziget békéjének megteremtéséhez akart hozzájárulni az 555 méter magas toronyház megmászásával. Mint mondta, reméli, hogy nemes szándékát enyhítő körülményként értékelik majd az esetleges vádemeléskor.

Robert az követően vált világhírűvé, hogy 2011-ben felmászott a világ legmagasabb épületére, a dubai Burdzs Kalifára. Pályafutása során több mint száz épületet és emlékművet mászott meg világszerte, köztük a San Franciscó-i Golden Gate-hidat, az Empire State Buildinget, a chicagói Sears Towert, a sydney-i Operaházat és a barcelonai Agbar tornyot.

A „francia pókembert” már több mint 100 alkalommal tartóztatták le, de sem krónikus szédülése, sem a számos esésből származó sérülései nem akadályozzák meg abban, hogy további magas épületeket hódítson meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »