Letartóztatták Erzsébet királynő testőreit

Letartóztatták Erzsébet királynő testőreit

Újabb botrány ütötte fel a fejét a brit királyi családban, ugyanis kábítószer-kereskedelem és illegális szerrel való visszaélés gyanúja miatt letartóztatták az Erzsébet királynő testőrségéhez tartozó ír gárda hat, szolgálatban lévő tagját – írja a Mirror.

Több hónapnyi nyomozás után tartóztatták le a feltételezett elkövetőket, a rajtaütést a Királyi Katonai Rendőrség vezette.

Hírdetés

A gyanúsítottakat szerdán vették őrizetbe a Hampshire-ben, Berkshire-ben, Észak-Walesben és Észak-Írországban tartott razziák során, és állítólag a gárda egy volt őrmesterét is letartóztatták.

A királyi testőrség hat tagját kábítószer-kereskedelem, illegális szerrel való visszaélés és pénzmosással összefüggő bűncselekmények miatt fogták el, de közül ötöt óvadék ellenében szabadlábra helyeztek.

Az ezrednek a jövő csütörtökön kezdődő platinajubileumi ünnepségen is jelenése lett volna hagyományos piros egyenruhájukban, a botrány után azonban nem valószínű, hogy a gárda maradék tagjai vigyázhatnak a királyi család tagjaira.

A palota egyelőre nem kommentálta a történetet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »