Letartóztattak egy férfit a Krétán megygyilkolt amerikai tudós ügyében

Letartóztattak egy férfit a Krétán megygyilkolt amerikai tudós ügyében

Letartóztattak egy férfit a Krétán meggyilkolt amerikai tudós ügyében – közölte a krétai rendőrség.

A hétfőn letartóztatott 27 éves férfi egyike volt annak a tíz embernek, akiket a hétvégén kihallgattak a Kréta szigetén meggyilkolt Suzanne Eaton ügyében.

A 60 éves molekuláris biológus holttestét múlt hétfőn este találták meg egy ember alkotta alagútrendszerben, Hanía tengerparti város kikötője közelében, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. A tudós egy konferenciára érkezett a népszerű üdülőszigetre.

Holttestére két helyi lakos bukkant, akik a második világháborúban a Krétát megszálló nácik által használt bunkert akarták felfedezni. A The Greek Reporter szerint a nő testét zsákvászonba csavarva találták, ebből már arra következtettek a görög hatóságok, hogy gyilkosság történt.

Hírdetés

A boncolás során megállapították, hogy Eatont megfojtották, de más traumára utaló nyomot nem találtak.

Suzanne Eaton hosszú évek óta Németországban élt, a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

Dr. Suzanne Eaton (59) wurde auf Kreta ermordet, Wanderer entdeckten ihre Leiche in einer Nazi-Höhle

Dr. Suzanne Eaton (59) Foto: Dirk Sukow

Athénból gyilkossági szakértők utaztak Krétára, hogy a nyomozást vezessék.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »