Letartóztattak egy ellenzéki polgármestert – lapinformáció

Letartóztattak egy ellenzéki polgármestert – lapinformáció

Úgy tudni, bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és társait. Úgy tudják, az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

Hírdetés

A lap megtudta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a napokban a politikusnál jártak. Információik szerint öt társával együtt őrizetbe is vette a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét. A csütörtökön Gyenest és társait harminc napra nem jogerősen le is tartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság.

A nyomozást felügyelő Vas Megyei Főügyészség megerősítette, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bíróság, és az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást.

A lap emlékezetet, hogy Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »