Letartóztattak egy 12 éves fiút, mert rasszista szöveget posztolt egy Premier League-futballistáról

Angliában a West Midlands-i rendõrség letartóztatott egy 12 éves fiút, aki rasszista üzeneteket küldött a közösségi médiában a Crystal Palace futballistájának, Wilfried Zahának címezve.

Zaha kijelentette, hogy számos gyalázkodó üzenetet kapott a közösségi médiában, mielőtt elutazott volna csapatával az Aston Villa elleni, egyébként később 2-0-ra elveszített mérkőzésre. A Crystal Palace menedzsere, Roy Hodgson „gyávaságnak és megvetendőnek” nevezte a verbális támadást. A Premier League is foglalkozott a 27 éves elefántcsontparti szélsőt sértő üggyel és azt ”teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte.

Hírdetés

A West Midlands-i rendõrség , miután jelzést kapott az esetről, órák alatt elfogta a mindössze 12 éves elkövetőt, s megerõsítette a letartóztatás hírét.

„Riasztást kaptunk egy olyan rasszista üzenetsorozat miatt, amelyet ma egy labdarúgónak küldtek, és miután megvizsgáltuk őket és kivizsgáltuk az ügyet, letartóztattunk egy fiút” – közölte a rendőrség. – A Solihullból származó 12 éves gyermeket őrizetbe vettük. A rasszizmus nem tolerálható.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »