Letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét

Letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét

Jegyüzérkedés gyanújával őrizetbe vették Rio de Janeiróban Patrick Hickeyt, az Európai Olimpiai Bizottság és az Ír Olimpiai Tanács elnökét.

Őrizetbe vették Patrick Hickeyt, az Európai Olimpiai Bizottság és az Ír Olimpiai Tanács elnökét – értesült a BBC.

A brit közszolgálati médium jelentése szerint a 71 éves sportdiplomatát az Olimpiai Park közelében található hotelben állították elő, aki a rendőrök láttán megpróbált elmenekülni. Hickeyt egészségi állapotára való tekintettel az akció után  egy közeli kórházba szállították.

Hírdetés

A NOB egyelőre nem erősítette meg a hírt. Az ír RTE televízió úgy tudja, hogy a riói rendőrség a nap folyamán sajtótájékoztatót tart az ügyben.

A botrány kapcsán korábban két embert letartóztattak Rióban, négy továbbinak pedig elrendelték a letartóztatását, mivel nem tartózkodnak Brazíliában. Öten – köztük a szintén ír James Mallon – a THG Sports elnevezésű brit cég vezetői, a hatodik pedig tolmácsként dolgozott.

A gyanúsítottak részt vettek a belépők túlárazásában, amelyek értékesítéséből 10 millió realos (868,8 millió forint) haszonra tehettek volna szert. Mallon a múlt héten tagadta a vádakat. A cég vezérigazgatóját, James Sintont két évvel ezelőtt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítésével kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztatták le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »