Letartóztatták a román harmonikást, aki csak egy számot tudott eljátszani

Letartóztatták a román harmonikást, aki csak egy számot tudott eljátszani

Ugyanazt a dalt játszotta folyamatosan több órán keresztül a dániai Aarhus utcáin egy román harmonikás, akit végül a rendőrök űztek el a helyszínről, később pedig letartóztatták – írja az Erdély.ma dániai tudósítója.

Először szerda délután telt be a pohár. Egy helyi lakos belefáradt abba, hogy tovább hallgassa a játékot Aarhus belvárosában. A zene annyira bosszantó volt, hogy kihívták a rendőrséget, mert a feljelentő szerint a harmonikás csak egy dallamot ismert, amit aztán három-négy órán keresztül játszott egymás után.

Hírdetés

A rendőrök  végül elzavarták a 36 éves román férfit a helyről és közölték vele, hogy harmonikajátéka nem kívánatos egyetlen nyilvános helyen sem Aarhus belvárosában.

A román harmonikás nem értett a szóból, másnap 15:08-kor a kelet-jyllandi rendőrség ismét bejelentést kapott egy állampolgártól, hogy vessenek véget a zenének. Ugyanazt a dalt játszotta újra és újra, ami nem volt túl jó a feljelentő szerint. Mivel a 36 éves román férfi láthatóan nem fogta fel a rendőrségi felhívást, ezúttal végül letartóztatták és közrend megzavarásával vádolták. A rendőrségen a 36 éves férfi elismerte, hogy jól emlékszik arra, hogy előző nap azt mondták neki, hagyja abba zenei karrierjét Aarhusban. Végül 1500 koronás bírságot fizetett és megígérte, többé nem zenél az utcán.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »