Letartóztatás: felesége szeretőjét és annak apját végezte ki Horváth Miklós Nyíregyházán

Letartóztatás: felesége szeretőjét és annak apját végezte ki Horváth Miklós Nyíregyházán

Letartóztatás: felesége szeretőjét és annak apját végezte ki Horváth Miklós Nyíregyházán

Letartóztatta a hétfői nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottját a Nyíregyházi Járásbíróság – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Horváth Miklós letartóztatása, amelyet aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt rendelt el a járásbíróság, az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb szeptember 28-ig szól.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított idén júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került egy másik férfival, ifj. N. J.-vel. A nő hétfőn, délben szóváltásba keveredett szeretőjével annak orosi háza előtt, de a történteket még aznap elmondta a férjének és sérelmezte, hogy a szeretője lekezelően beszélt vele.

A gyanúsított féltékenységből és a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett házához, ahol – az autójából – az engedéllyel tartott golyós vadászpuskájából célzott lövést adott le a felesége szeretőjére, aki az udvaron tartózkodott. A férfi erre bemenekült a házba.

A gyanúsított ezután kiszállt az autóból és a ház ajtaján keresztül hátba lőtte a férfit, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatán a szemben lévő házból kiment az utcára az áldozat apja, akire a gyanúsított szintén rálőtt, de ez a lövés nem találta el az idős férfit. Ezután az apa az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, a tettes egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte.

Az idős férfi a helyszínen meghalt. 

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellege, kiemelkedő tárgyi súlya miatt indokolt a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatása, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll annak veszélye, hogy a hatóság elől elszökne, elrejtőzne és a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »