Leszólta az Elk*rtuk színésznőjét a baloldali mozgalmár – csattanós válasz

Leszólta az Elk*rtuk színésznőjét a baloldali mozgalmár – csattanós válasz

Molnár Áron, a baloldali tüntetések egyik rendszeres szereplője a noÁr nevű mozgalom oldalán írt poszt tanúsága szerint egy díjátadón lehordta az Elk*rtuk című filmben Dobrev Klárát alakító Gubás Gabit. A valóság azonban egészen más.

Molnár Áron Facebook- és Instagram-oldalán is tudatta, hogy bizony a közönségszavazatok alapján ő is Arany Medál-díjat kapott, majd nem túl elegáns módon azt írta: „Majdnem mindegyik @aranymedaldij -jazottjának gratulálok. A @noar_official facebook oldalán találod a beszédemet és a kakukktojást.” Ezután röviden megköszönte a közönség szavazatait.

Az Arany Medál Díjat minden évben a közönség szavazatai alapján osztják ki. Az első díjakat 2008-ban adták át, hat kategóriában. Az elismerést azóta minden évben kizárólag a közönség ítéli oda azoknak a színművészeknek, rendezőknek és íróknak, akik az adott évben hazai film vagy színdarab létrejöttében működtek közre, vagy önálló kötetet publikáltak.

A noÁr Facebook-oldalán valóban található egy bejegyzés, melyet a balliberális sajtó azonnal felkapott és ilyen szalagcímek díszelegtek a különböző oldalakon (a teljesség igénye nélkül):

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy bár a noÁr oldalon szereplő szövegben Molnár valóban hazugsággal vádolta a színésznőt, csak mindezt úgy tálalta, mintha ez a díjátadó keretei között történt volna.

„Gratulálok majdnem minden díjazottnak. Gubás Gabinak nem, mert elvállalta az “Elkúrtuk” című propagandafilmben az egyik főszerepet” – írta nem túl elegáns módon a baloldali színész, majd azzal zárta botrányt kavaró bejegyzését, hogy „az Arany Medál-díj közönségdíj ezért ezt nem tudom elvitatni tőled.”

A díj alapítója, Navarrai Mészáros Márton ezután arról tájékoztatott, hogy a díjátadón elhangzott köszönőbeszédében Molnár Áron aktuálpolitika helyett társadalmi ügyekről beszélt, Gubás Gabiról szóló megjegyzéseit pedig nem mondta el, az kizárólag a noÁr Facebook-oldalára került ki.

Tehát Molnár megtévesztette a közvéleményt, amikor arra utaló posztot tett közzé, hogy a díjátadón szidta volna Gubás Gabit.

A Molnár által propagandafilmnek titulált politikai krimi sikere azonban vitathatatlan.

Hírdetés

Az Elk*rtuk a magyar filmkeresési toplisták második helyén végzett a Google összesítése szerint. A bemutató hétvégén is dobogós helyezést ért el a jegyeladások tekintetében és várhatóan 2021 egyik legnézettebb mozifilmje lesz.

A baloldali színészmozgalmár eleganciát nyomokban sem tartalmazó posztjára reagált az Elk*rtuk egyik főszereplőjét alakító Mózes András is. A filmben újságíró gyakornokot alakító színész a Színház Online felületén publikált nyílt levelében úgy fogalmazott:„Az, hogy ez a támadás nem is személyesen hangzott el Gubás Gabi irányába, miközben a díjátadón ott álltatok egymás mellett, az döbbenet! Hazamentél és utólag, otthon megírtad a szöveget? Ez hol etikus?

Nem ismerlek igazán, de azt hittem, te egy korrekt csávó vagy.”

Helmeczy Dorottya producer (k), valamint Mózes András, Csőre Gábor, Bánovits Vivianne, Gubás Gabi, Jánosi Ferenc és Szőke Richárd színművészek (b-j) az Elk*rtuk című film sajtóvetítése után. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Mózes András arra is felhívta a figyelmet, hogy míg Molnár egy interjúban azt mondta, hogy a baloldali előválasztást szervező aHang nevű szervezet kampányfilmjében való részvétel nem ciki, sőt bátorságra vall, addig „…Kálomista Gábor filmje, az Elkxrtuk, az más. Azt úgy kellett volna visszadobnia bármelyik szereplőnek, aki nem ért egyet a Fidesz ideológiájával, mint a huzat. Ez egy propagandafilm…”

Mózes ennek kapcsán azt írta: „Tehát az egyikben ér, míg a másikban szégyen részt venni – szerinted.

Miközben szörnyülködsz azon, hogy egy színésznek félve kell elvállalnia egy POLITIKAI kampányvideót, addig simán propagandának bélyegzel egy mozifilmet.

Ezúton jelzem: köszönöm, de el tudom dönteni, mit vállaljak el.”

A színész jelezte továbbá, hogy kiáll Gubás Gabi és minden olyan kollégája mellett, akiket nemtelen támadások érnek: „Az ominózus Arany Medál-díjhoz kötődő írásod kapcsán pedigkiállok kolléganőm, Gubás Gabi és minden olyan kollégám mellett, akik hasonló támadások és számonkérések miatt majd félnek elvállalni egy, az Elkxrtukhoz hasonló munkát.

Mert az éppen neked vagy az »elitnek« nem tetsző.”

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »