Leszólt a fideszes, hogy nem kellene Alföldi Róbertnek előadást tartania

Leszólt a fideszes, hogy nem kellene Alföldi Róbertnek előadást tartania

Az Index értesülése szerint fideszes utasításra marad el Alföldi Róbert zalaegerszegi előadása, a hivatalos indoklás szerint azonban a város azért mondta le az eseményt, mert aznap tartják a település március 15-ei megemlékezését.

A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. A portál információja szerint azt kérték a művésztől, hogy előadásában ne legyen politikai tartalom. Alföldi szerint ezzel nincs is semmi baj, hiszen ez egy szórakoztató műsor. Négy nappal a meghirdetése után aztán törölték az eseményt: az Index szerint Vigh László, Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő utasította a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy azonnal töröljék az Alföldi-estet.

Hírdetés

A művész a portál megkeresésére közölte: „e-mailt írtak, hogy elmarad az előadásom. Azt írták, aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban”.

A művelődési központ igazgatója szerint, ahhoz, hogy a jubileumi konferencia biztosan megvalósuljon, szabaddá tettek két lehetséges időpontot, ezek egyike az a nap, amikor Alföldi előadást tartott volna. A színész-rendező azonban nyilvánvalónak tartja, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó miatt törölhették az eseményt, vagyis attól tarthatnak, hogy előadása befolyásolná a választások eredményét.

http://mno.hu/

Nem ez az első eset, hogy fentről utasítják a zalai Fidesz-képviselőket. Legutóbb akkor „szólt le Vigh László”, amikor a város fideszes képviselői is megszavazták, hogy kikérik az Elios-ügyről az OLAF-jelentést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »