Leszedték a keresztet a világhírű focimezekről

Leszedték a keresztet a világhírű focimezekről

Kiveszik a keresztet a Real Madrid spanyol labdarúgó-válogatott címeréből a közel-keleti országokban árusított termékeknél – tudta meg a Reuters a regionális üzletkötést megnyerő vállalkozás egyik vezetőjétől.

Kereszt nélküli címerrel árulják márciustól a Közel-Keleten a Real Madrid termékeit, miután a Marka.du nevű kiskereskedelmi csoporté lett a labdarúgó-válogatott termékeinek kizárólagos gyártási, forgalmazási és értékesítési joga az Egyesült Arab Emírségekben, Szaúd-Arábiában, Katarban, Kuvaitban, Bahreinben és Ománban is – derült ki a cég keddi nyilatkozatából.o

Érzékenységből döntöttek így

Hírdetés

A Marka alelnöke, Khaled al-Mheiri telefonon közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy a labdarúgó-válogatottnak valóban két fajta meze van, de a Közel-Keleten kulturális érzékenységből a keresztény jelkép nélküli logót nyomtatják rá a termékekre.

A muzulmán többségű országokban forgalmazott termékek abban különböznek az eredetitől, hogy a logó tetejéről leszedték az apró keresztet. A vállalat így trikók, pólók és fürdőruhák értékesítését is tervezi márciusi kezdettel a válogatott kissé megváltoztatott címerével.

A Real Madrid egyelőre nem válaszolt a Reuters változtatásról feltett kérdéseire, de nem ez az első alkalom, amikor a világhírű labdarúgó-válogatott “jelképe” változtatásokon ment keresztül.

forrás: Reuters / hirado.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »