Leszbikus liberális közgazdász került a német radikálisok élére

Az Alternatíva Németországért (AfD) új listavezetőt választott Alexander Gauland mellé, az eddig háttérben dolgozó Alice Weidelt.

A hétvégén tartotta kongresszusát a német parlamenten kívüli párt, ahol többek közt leszavazták Frauke Petry javaslatait, később pedig eldöntötték, hogy ki legyen a párt listavezetője a választáson – írja a Mandiner.

Az új jelölt Alice Weidel lett, aki büszkén vállalja liberális nézeteit és leszbikus életvitelét. Emellett károsnak tartja a párt népnemzeti nézeteit.

Hírdetés

Alexander Gauland pártalelnökkel lesznek a lista élén a szeptemberi szövetségi választásokon. A közgazdász hölgy már régóta az AfD hátországában dolgozik, Baden-Württembergben él, és 38 éves. Frauke Petrynél jóval mérsékeltebb nézeteket vall.

A közös pont, hogy az új jelölt kemény kritikusa az Angela Merkel féle migrációs politikának, valamint erősen iszlám-kritikus. A saría szabályait kőkorszakinak tartja. Gazdasági nézetei alapján viszont neoliberális: adócsökkentés, adóegyszerűsítés, csökkentené a jóléti kiadásokat.

Korábban a német szabad demokraták szimpatizánsa volt, ebből a korszakból hozta tovább ezeket a nézeteket. Weidel külföldi startup-cégeknek adott tanácsokat Ázsiától egészen Amerikáig. A Boden-tónál él élettársával, egy svájci nővel, akivel egy négy éves fiút nevelnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »