Leszállás közben zuhant le egy Boeing Rosztovban – nincsenek túlélők

Leszállás közben zuhant le egy Boeing Rosztovban – nincsenek túlélők

Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. Az utasok kilétének tisztázása folyamatban van, az információk szinte percről percre változnak.

A személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi (nem orosz) állampolgár volt a gép fedélzetén – mondta a TASZSZ hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma országos irányító központjának vezetője.

Viktor Jacucenko szerint a személyzet (Egyesült Arab Emírségekből származó) hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen.

A Dubaiban felszállt Boeing 737-es a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozott.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma két forró drótot is létesített az információt kérők számára, ők a 8-800-775-17-17, Oroszországon kívülről pedig a +7 4992165050 számot hívhatják.

A repülőteret várhatóan huszonnégy órán keresztül zárva tartják.

A TASZSZ jelentése szerint három gép is volt, amely a rossz időjárási körülmények miatt nem landolt ezen a repülőtéren. A moszkvai Seremetyevo repülőtérről induló Aeroflot-gépet és a cseh légitársaság Prágában felszállt gépét Kranoszdar repülőterére irányították, a török légitársaság gépe pedig visszafordult felszállási helyszínére, Isztambulba.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »