Leszakadt egy gránáttól a keze az egyik Macron ellen tüntető sárgamellényesnek

Egyre durvábbá válnak a viszonyok Macron Franciaországában. A szombati tüntetésről döbbenetes képsorok születtek. A Le Figaro ír arról, hogy a szombati sárgamellényes tüntetés egyik résztvevőjének leszakította egy gránát okozta robbanás a jobb kezét. Az egyik szemtanú szerint a rendőrök lőtték ki a gránátot azért, hogy eloszlassák a francia parlamentbe bejutni igyekvő tömeget

A szemtanú elárulta azt is, hogy sérült társa fotósként volt jelen a demonstráción, a parlamentbe igyekvő tömegről készített fényképeket.

Hírdetés

A szemtanú szerint a fotós üvöltött a fájdalomtól, mikor a gránát felrobbant. Azonnal a segítségére siettek és elsősegélyben részesítették, majd végül tűzoltók vitték azon nyomban a kórházba.

Sajnos nem ez az első eset, amely a francia rendőrség túlkapásaihoz kapcsolódik. Épp tegnap, azaz pénteken ismertettük Macron gyurcsányista módszereit azzal kapcsolatban, hogyan is hallgattatja el a sárgamellényeseket. Eddig legalább 20 ember szemét lőtte ki a rendőrség, a tömegdemonstrációkon használt rendőrségi LBD-40 lövedékek pedig több mint 120 alkalommal okoztak sérülést embereknek.

P.S. HU


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »