Lesz olyan csapat, amelyben 11 mezőnyjátékos lesz és egy kapus

Lesz olyan csapat, amelyben 11 mezőnyjátékos lesz és egy kapus

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta a véleményét a sportági létszámmódosításról.

Elsődleges szempont volt, hogy ne legyen bő lére eresztve az Eb-re készülő férfi vízilabda-válogatott létszáma – árulta el az InfoRádiónak adott interjújában Märcz Tamás szövetségi kapitány.

„Megszakad a szívem, amikor egy-két játékos ilyenkor nem tart velünk, de ez most egy

általam eldöntött, a stábommal is megbeszélt dolog, hogy 16-17 főnél nem hívunk többet”

– ismertette döntése körülményeit a szakember.

Mint elmondta, így kiszorultak olyan játékosok is a keretből, akiknek eléggé komoly szerepük volt az utóbbi időkben, de csupa olyanok kerültek be, akiknek tényleg van esélyük a végső 13-as keretbe kerülésre.

Hírdetés

„Visszatekintve az összes olyan világeseményre, amin játszottunk, klubmérkőzésekre, a közelmúltbeli Világligára úgy kezdtem összeválogatni a játékosokat, hogy legyen egy pici alternatíva nagyjából minden vészhelyzetre” – mondta a szempontokról a szövetségi kapitány.

Ismert, a NOB meghozta döntését, az olimpián 12+1 fős kerettel nevezhet egy nemzeti együttes. Ezt kommentálva Märcz Tamás izgalmas kapitányi játéknak nevezte, hogy a tizenkettedik vízilabdázó kapus lesz-e vagy mezőnyjátékos.

„A döntés során sokat elvettek és a végén egy picit visszaadtak. Úgyhogy ettől ezért csak részboldogságunk lehet. Az lett volna az igazi, ha visszakapjuk a 13-at.”

Az előzetes létszámcsökkentés mögötti indokokról azt mondta, nagyon erős tendencia van a testi kontaktok, szabálytalanságok megítélésével kapcsolatban, ami jelenleg sok a kiállítás, így nagyon

nehéz 10-11 mezőnyjátékossal lehozni egy mérkőzést, de szükségszerű lesz.

„Nagyon valószínűnek tartom, hogy sok szövetségi kapitány bevállalja, hogy 11 mezőnyjátékost és 1 kapust fog nevezni, illetve egy kapust tartaléknak. Kiderül majd, ki mennyire bízik a játékosaiban, ki milyen taktikai elemekkel operál az adott mérkőzésre, meghagyja-e magának a kapusvariáció lehetőségét” – tette hozzá a szakember.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »