Leslie Mandoki: életem legjobb művét tesszük le az asztalra

Leslie Mandoki: életem legjobb művét tesszük le az asztalra

Magyar képek címmel új, magyar nyelvű albumot adott ki a Mandoki Soulmates. A progresszív rock muzsikát Bartók Béla munkássága inspirálta, a közreműködők között a világhírű zenészek és a hazai előadóművészek színe-java szerepel.

„Én úgy éreztem, hogy ezt a Bartók Béla műveiből alapján írt albumot, amit ennyi ikonikus világsztárral vettem fel angolul, most haza kellett hozni. Már csak azért is, hogy ezeket a fiatal, csodálatos magyar művészeket összehozzam az amerikai és angol legendákkal” – nyilatkozta az InfoRádiónak Leslie Mandoki, a Mandoki Soulmates alapítója.

Az albumon többek közt olyan művészekkel dolgozott, mit Mező Misi, Pápai Joci, Caramel, Ákos, Charlie, valamint a néhai Szakcsi Lakatos Béla, aki tanára és mestere volt. Takács Tamás is szerepel benne, és Zséda hangja is megszólal a zenékben.

A lemezzel kapcsolatban hangsúlyozták: ez egy ügy, egy üzenet az egész társadalom számára. Leslie Mandoki szerint a dalok arról szólnak, ami összeköt, és amikor az egész világ sötét alagútba került, akkor a rockzenészeknek alázattal, tisztelettel, szeretettel egy fáklyával kell fényt mutatniuk az alagút végén.

„Minket a közösség a tenyerén hordott évtizedeken keresztül, és most ebből kell sokat visszaadni”

Hírdetés

– mondta a zenész.

Szerinte újra kell írni a felborult generációszerződést. Az ő generációja ’89-ben jogosan volt büszke arra, hogy a hidegháború egyetlenegy lövés nélkül békévé változott. Most a jelenlegi háborúban úgy érezte, tényleg van egy küldetése az albumnak. Az zenék üzenete: az emberség, a szeretet, a család, a barátok, a nemzet, Európa és a nagyvilág. Reményt szeretnének vinni abba, hogy „ebből a kátyúból, amibe beleragadt az egész világ”, lehet kiút.

Leslie Mandoki közösségi oldalán az album egyik kulcsdalaként említette az Ez már az élet című számát:

Az üzenetek különös zenei világban rejtőznek el az albumon. Olyan pop-rock hallható rajta, mely Bartók Béla népzenei gondolataira alapul. A világhírű zeneszerzőt idézik is több helyen, hiszen az amerikai rockzene világában őt említik az első igazi rock-komponistaként.

„Ez egy olyanfajta rockzene, amit csodálatos, legendás, ikonikus zenészekkel játszunk harminc éve. Csak azt tudom mondani, hogy az életem legjobb művét tesszük le az asztalra” – jelentette ki Leslie Mandoki, a Mandoki Soulmates alapítója.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »