Lerendezik a kidobóemberek a tudjukkiket a német diszkókban

Nem engedik be a menekülteket a németországi Freiburg több szórakozóhelyére nők elleni szexuális zaklatásokról és lopásokról szóló panaszok miatt – írták német lapok vasárnap.

Az egyetemváros legkevesebb hat éjszakai szórakozóhelyén változtatták meg a belépési szabályokat. Egyes helyekről kitiltották a menekülteket, menedékkérőket, máshol csak bizonyos rendezvényekre – például reggae-koncertekre – engedik be őket, és van olyan klub is, ahová újabban tagsági kártyával lehet belépni, és csak

az lehet tag, aki elutasítja az erőszakot, a szexizmust és a diszkriminációt

A szórakozóhelyek üzemeltetői a változtatásokat azzal indokolják, hogy

a bevándorlási hullámmal párhuzamosan megszaporodott az incidensek száma, még nemi erőszak kísérletéről és késes támadásról is beszámoltak.

A kölni események fényében nem meglepő, hogy

Hírdetés

a rendőrség azt mondta nem értesült arról, hogy több atrocitás történik

– nyilatkozta a freiburgi belváros rendőrőrsének vezetője, megjegyezve, hogy a szexuális zaklatások esetében magas lehet a hatóságok által nem ismert ügyek száma, mert az éjszakai életben

sok ilyen ügyet, a rendőrség értesítése nélkül a barátok vagy kidobóemberek közreműködésével „rendeznek” le.

Elismerte azonban a rendőri vezető, hogy feltűnően emelkedik a szórakozóhelyről szórakozóhelyre vonuló, férfiakból álló csoportok száma. „Ha sok embert nem engednek be helyekre, akkor agresszívak lesznek és a probléma áthelyeződik az utcára” – tette hozzá. Elmondta azt is mivel reagál a rendőrség helyzetre: több igazoltatással. A freiburgi önkormányzat  szociális ügyekért, kultúráért és társadalmi integrációért felelős vezetője azt mondta, az önkormányzat nem tud arról, hogy „akut problémáról” lenne szó. Egyben felhívta a figyelmet a diszkrimináció tilalmára, amely a vendéglátóhelyekre is vonatkozik, és elmondta, hogy a mintegy 230 ezer lakosú Freiburgban elhelyezett nagyjából 3 ezer menedékkérő túlnyomó többsége „rendesen” viselkedik, de „fekete bárányok” mindenütt vannak.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »