Lép a Jobbik, kiderül, hány magyar halt meg

Lép a Jobbik, kiderül, hány magyar halt meg

Megküldik észrevételeiket az ÁSZ-nak Vona Gáborék, Katalóniában parlamenti választások jönnek. Ez lesz a csütörtök.

A karácsony közeledtével kezd lassulni a hazai közélet, érezhetően csökken a pörgés. Ez egyrészt helyes, hiszen ennek az időszaknak pont erről kell szólnia, másrészt néha éppen az ünnepek és az év vége érkezése szüli a híreket. Tegnap írtuk meg: egyes minisztériumok dolgozói is kapnak pulykapénzt, köztük egy miniszter, Trócsányi László is, holott Orbán Viktor ezt pár éve kvázi megtiltotta. De vannak örömtelibb hírek is, például adományozásokról szólók: Balassagyarmaton rabok segítettek egy kórháznak és egy gyermekotthonnak is. A szocialisták és a DK a jelek szerint választási megállapodást tehetnek a fa alá – olyat, amilyet –, Orbán Viktor azt, hogy a legtöbben őt akarják miniszterelnöknek – legalábbis az Orbán Viktor-közeli Századvég szerint –, Mészáros Lőrinc veje pedig első milliárdos közbeszerzését.

Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója is karácsonyi hangulatban lesz csütörtökön, kora délelőtt arról fog tájékoztatni, hogy az ünnepek alatt is biztonságban van az ország. Szerintünk azt is hozzáteszi majd, hogy a kormány (nem éppen befogadó) migrációs politikája miatt. Reméljük, a vidéki „bevándorlásszervező irodákat” is sikerül előbb-utóbb megrendszabályozni.

A ma várható belpolitikai események közül a legizgalmasabbnak az ígérkezik, hogy a Jobbik válaszol az ÁSZ több százmilliós bírságot előrevetítő jelentéstervezetére. Az Állami Számvevőszéknek érdemben foglalkoznia kell a párt reakciójával, meglátjuk, utána mit lépnek. Vona Gáborék mindenesetre több forgatókönyvvel is számolnak.

Szenteste előtt még belefér egy Budapestre szervezett V4-es találkozó is, az érintett országos parlamentjeinek családpolitikai ügyekkel foglalkozó bizottságai fognak összeülni itt.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

A Központi Statisztikai Hivatal a népmozgalomról (születések, halálozások, házasságkötések, stb.), a Magyar Nemzeti Bank az inflációról és az államháztartásról közöl számokat. (És ha már itt tartunk: nem lazsálnak a statisztikusok a tengerentúlon sem, Amerikában a GDP alakulásáról jelentenek, ami még Magyarország számára is tartogathat tanulságokat.)

Hírdetés

http://mno.hu/

Délben kiderül, mit ért Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az alatt, hogy uniós pénzből viccelnek az óvónőkkel. Mindenesetre az eddigi korrupcióinfókat elnézve nem sok jóra számítunk.

http://mno.hu/

Külföld felé fordulva is találunk érdekességeket a mai eseménynaptárakban. Helyi parlamenti választásokat tartanak például a föggetlenségi népszavazás utáni Katalóniában. Fontos állomása lehet ez ennek a sajátos „spanyol belügynek”, és az Európán belüli autonómiatörekvések jobb megértéséhez is adalékul szolgálhat. Rengeteget írtunk már Barcelona és Madrid szembenállásáról, ide kattintva ön is elmélyedhet a témában.

Eközben több „fronton” is tárgyalnak Szíriáról, így Moszkvában (Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja) és Asztanában is (szintén Oroszország, illetve Irán és Törökország részvételével). A Közel-Kelet egy másik gócpontja, Jeruzsálem lesz a téma New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésében várhatóan megszavazzák a Donald Trump amerikai elnök a város státuszára vonatkozó döntésének visszavonására conatkozó határozattervezetet. Ismert: ő egy ideje Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, még az amerikai követséget is átköltözteti oda Tel-Avivból. Tegnap pedig közölte, hogy az USA nem fog segélyt küldeni azokba az országokba, amelyek ebben a kérdésben ellene szavaznak.

http://mno.hu/

Ha lemaradt volna róla, ajánljuk figyelmébe:

Tegnap megírtuk,

hogy kötelező lesz a bárányhimlő elleni oltás;hogy mire jutott magával Európa idén;hogy jól vizsgázott a magyar hal;hogy Airbusokat, majd igazi katonai szállítógépeket is vesz Magyarország, és ez most már biztos;illetve hogy romlott húsokkal bukott le egy hentes a budapesti Fény utcai piacon, ám ez nem nagyon zavarta a vásárlókat – egészen addig, amíg ki nem rakták a területről a céget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »