Leölette a kecskéket az állatkert-igazgató, karácsonyra pedig megfőzte őket

Leölette a kecskéket az állatkert-igazgató, karácsonyra pedig megfőzte őket

A környezetvédelmi hivatal szerint az állatkertből megfelelő elszámolás nélkül szarvasokat és szarvasmarhákat is eladtak magánszemélyeknek.

Leöletett négy állatkerti törpekecskét, amiket aztán megfőzetett egy karácsonyi ünnepséghez a dél-mexikói Chilpancingo állatkertjének igazgatója, José Rubén Nava. Az igazgatót január 12-én menesztették a posztjáról, miután az állatkertben elpusztult egy szarvas. Egy vizsgálat azt is megállapította, hogy néhány állatkerti lakót állítólag Nava utasítására adtak el, kereskedtek velük vagy ették meg őket – írja a Telex.hu.

Négy állatot levágtak és megfőzték az állatkert területén, és az év végi partin ételként szolgálták fel – mondta Fernando Ruiz Gutierrez, az állami környezetvédelmi hivatal vadvilágért felelős igazgatója. „Ez veszélyeztette azoknak az embereknek az egészségét, akik megették őket, mivel ezek az állatok nem voltak alkalmasak emberi fogyasztásra” – fűzte hozzá.

A környezetvédelmi hivatal szerint az állatkertből szarvasokat és szarvasmarhákat is eladtak magánszemélyeknek. Az állatkert igazgatója

Hírdetés

állítólag egy zebrát is elcserélt néhány szerszámért,

de erre nem találtak bizonyítékokat. Azt nem tudni, hogy a korábbi igazgató ellen hivatalosan vádat emeltek-e az ügyben.

A Guardian szerint Mexikóban régóta problémát jelent, hogy magánszemélyek illegálisan szereznek be egzotikus állatokat.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »