Lengyelország nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését

Lengyelország nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését

VARSÓ. Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények meggondolatlan döntései a menekültek ügyében, ezért nem hajtja végre az Európai Bíróság döntését – jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön.

Waszczykowski a lengyel rádiónak nyilatkozva Dimitrisz Avramopulosz uniós menekültügyi biztos elõzõ napi fenyegetésére reagált, mely szerint ha Lengyelország, Csehország és Magyarország a következõ hetekben nem kezdik el végrehajtani a menekültek kötelezõ áthelyezésérõl szóló határozatot, az Európai Bizottság fontolóra veszi, hogy panasszal fordul az uniós bírósághoz.   

Hírdetés

"Védekezni fogunk, mert Lengyelország biztonsága fontosabb, mint az európai intézmények ilyen típusú meggondolatlan döntései" – mondta a lengyel külügyminiszter. "Nem hajtjuk végre" – szögezte le a döntésrõl.   

Waszczykowski az Európai Bíróságnak a kvótaperben hozott, a magyar és szlovák keresetet elutasító ítéletérõl szólva kijelentette, hogy az európai uniós belügyminiszterek két éve jogellenesen és az európai biztonsági helyzettel ellentétesen hozták meg a menekültek kötelezõ áthelyezésére vonatkozó döntést. Szerinte az Európai Bíróság szerdai ítéletébõl sem Lengyelország, sem egész Európa számára semmi jó nem származik.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »