Lengyelország megkönnyíti az ukránok számára a munkavállalást

Lengyelország megkönnyíti az ukránok számára a munkavállalást

Iwona Michalek, Lengyelország fejlesztési, munkaügyi és technológiai miniszterhelyettese arról nyilatkozott, hogy a lengyel kormány jelentősen megkönnyítené a külföldiek, különösen az ukrán állampolgárok munkavállalását.

Hozzátette, hogy a vállalkozóknak nagy az igényük az ukrajnai munkavállalókra

– közli a Fakty.com.ua.

Azt akarjuk, hogy a külföldiek könnyedén utazhassanak Lengyelországba, és itt kezdhessenek dolgozni. Minden héten hallom a vállalkozóktól, hogy nincs elég emberük – mondta a tisztviselő.

Hírdetés

Megjegyezte továbbá, hogy a munkáltatók nagyon pozitívan viszonyulnak az ukrajnai munkavállalókhoz. A külföldiek foglalkoztatásával kapcsolatos változások jelenleg fejlesztés alatt állnak.

A lengyel kormány azt tervezi, hogy növeli a regionális munkaügyi hivatalok szerepét a munkavállalási engedélyek kiadásának folyamatában, lerövidíti a dokumentumok beszerzésének idejét és korlátozza a felesleges formaságokat.  

Ugyanakkor digitalizálnák az ukránok számára a munkavállalási engedélyek kiadásának folyamatát.

2021 elején Lengyelország frissítette az ukránokra vonatkozó belépési szabályait. Többek között a kormány frissítette a belépésre jogosult állampolgárok kategóriájának listáját. Emiatt ma már csak ezen szabályok betartásával lehet belépni az állam területére.  


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »