Lengyelek is részt vettek az Oroszország elleni támadásban

Az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó NOELREPORTS Twitter-oldalán tegnap az az értesülés jelent meg, hogy az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai "felszabadították" az orosz határ közelében lévő Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe. Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található. Ezzel pedig a háborúnak egy új szakasza vehette kezdetét.

A támadást követően Vjacseszlav Gladkov orosz kormányzó kijelentette: folytatódik a belgorodi területen a „terrorellenes művelet” a behatoló fegyveres csoportok ellen, a behatolókkal szemben mozgósították a védelmi minisztérium, a titkosszolgálat (FSZB) és a határőrség egységeit is. A kormányzó elmondása szerint két civilt sebesítettek meg azok a fegyveresek, akiket az orosz biztonsági erők kapcsoltak le.

Később a Visegrád24 arról számolt be, hogy a Lengyel Önkéntes Hadtest közzétett egy videót, amely bizonyítja, hogy részt vettek az oroszországi Belgorod régióban a múlt héten végrehajtott határon átnyúló rajtaütésben.

A videón a lengyelek láthatók-hallhatók, amint elfognak egy orosz BTR-t. Jól látható, hogy a lengyelek együttműködnek az Orosz Önkéntes Hadtesttel a támadásban.

BREAKING:

Hírdetés

The Polish Volunteer Corps has released a video proving their participation in the cross-border raid into the Belgorod region of Russia last week.

The Poles can be seen capturing a Russian BTR.

The Poles are working together with the Russian Volunteer Corps.

🇵🇱 pic.twitter.com/CAgzdmMIpz

— Visegrád 24 (@visegrad24) June 4, 2023

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »