„Lengyel vagyok. Kormányomnak minden joga van ahhoz, hogy harcoljon az igazságért”

„Lengyel vagyok. Kormányomnak minden joga van ahhoz, hogy harcoljon az igazságért”

FORWARD

Az amerikai zsidóság vezető lapja lehetőséget adott, hogy Marcin Makowski lengyel újságíró és történész megjelentethesse hosszú cikkét védelmezve azt, hogy Varsóban a törvényhozás elfogadott egy olyan törvény, amely bünteti, ha valaki Lengyelországot teszi felelőssé a holokausztért. A törvényt még a lengyel elnöknek kell aláírnia. Az már hatalmas feszültséget okoz Lengyelország és Izrael, valamint az Egyesült Államok között.

A Knesszetben ennek megtorlására olyan törvényt terveznek, amely a lengyel törvényt „törvénytelen holokauszt-tagadásnak” bélyegezné.

Makowski azt írja, ennek éppen a fordítottja igaz. Bárki, aki támogatja a holokauszt-tagadás büntetté nyilvánítását – ami Európában általános – támogatnia kellene ezt az új lengyel törvényt. E törvénnyel ugyanis Lengyelország revizionista történelemírás ellen küzd, amely Lengyelországot hibáztatja  a német háborús bűnökért, vagyis olyan bűnökért, amelyeket lengyelek nem követtek el.

A szerző rögzíti: a II. világháború során Lengyelország volt az egyetlen, németek által megszállt ország, amelynek nem volt kollaboráló kormánya.

Lengyelország volt szintén az egyetlen ország a világon, ahol ha valaki bújtatott egy zsidót a nácik elől, akkor őt és a családját kivégezték. Ennek ellenére több mint hatezer lengyelt ismertek el a Jad Vasemben „Igazak”-nak, miközben ennél jóval többen segítettek zsidókat.

A háború idején a lengyel lakosságnak csaknem 17 %-át megölték. Oroszország népének 14, Németország lakosságának 10 százalékát vesztette el.

Hat millió lengyel állampolgár halt meg a háború idején. A fele lengyel zsidó volt. /Egy Jonathan Freedland nevű patkány a mai Guardianben e  témában „természetesen” a lengyel törvényt támadva azt hazudja, hogy 2 millió lengyelt és 3,2 millió zsidót gyilkoltak meg a II. világháborúban https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/feb/02/poland-holocaust-free-speech-nazi./

Hírdetés

Így elképzelhető, írja Makowski, miként éreznek a lengyelek, amikor őket, az áldozatokat hibáztatják a háborúért, amely ellen oly bátran harcoltak.

Leszögezi: a törvény egyértelmű: nem indítható büntetőeljárás semmilyen tudományos kutatás vagy művészeti tevékenység miatt.

Szintén: Németország volt az egyetlen ország Európában, ahol likvidálták az összes lengyel intézményt, menesztették hadseregét, bezárták az iskolákat. És ebben a vákuumban történt a példátlan méretű tömeggyilkosság, mely lehetetlen lett volna a megszállt Belgiumban, Hollandiában, Dániában vagy Franciaországban.

Már ez is bizonyítja, hogy történelmi hazugság a lengyel nemzetet vádolni bármilyen, a németek által tervezett és elkövetett bűnben való cinkossággal.

A szerző hozzáteszi, ha valaki ugyanazt a logikát használja, mint ami szerint Lengyelország felelős a holokausztért, akkor a zsidó nép is cinkos a holokausztban. Hiszen közülük egyesek kapók voltak a gettókban és a haláltáborokban, gyakran együttműködve a német elnyomó gépezettel. És ugyanakkor „egy ilyen következtetés levonása abszurd lenne”.

/Vajon mikor merészel hasonló, logikailag abszurd „párhuzamra” rámutatni egy magyar történész: ha a magyarokat azért bántják, mert „tétlenül” nézték a holokausztot, akkor a magyarországi zsidók ugyanígy hibáztathatók azért, mert tétlenül nézték, amikor a Rákosi rezsim idején vitték el az embereket hereleverésre, illetve kivégzésre?  Vagy netán a Rákosi rendszer rosszabb volt a nemzeti szocialistánál annyiban, hogy az előbbiben nagyobb rizikó volt egy várható áldozatot elrejteni?/

Makowski ugyanakkor kijelenti, az egészen más, ha egyes lengyel embereket vádolnak bűncselekmény elkövetésével, mint amikor egy egész nemzetet tesznek felelőssé a holokausztért.

/A cikk olyannyira remekbe szabott, hogy azt a témában megszólalóknak kötelező lenne elolvasniuk./

A mellékelt fotón a szerző látható.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »