Lengyel László kiosztotta Gyurcsányt

Utoljára Antall József Miki-egerezett le, hogy ne próbáljak a háta mögött politikát csinálni – reagált Lengyel László az ATV-ben Gyurcsány Ferenc hétvégi kijelentésére, amelyben őt jelölte meg királycsinálónak.

Botka László egy igazi jelölt, miféle politikai feltételezés, hogy én drótom rángatom, hogyan képzeli ezt Gyurcsány Ferenc? Miféle dolog feljelenteni az ellenzéki pártok vezetőit a hatalom előtt – értetlenkedett a közíró az ATV Egyenes beszéd című műsorában. „Ez felér Júdás árulásával. Tényleg attól tart Gyurcsány, hogy a kávéházból fogom őt a pártjában megbuktatni? Egy pártelnököt a párton kívülről hogyan lehetne megbuktatni valakit. Zárjon ki abból a pártból, amelynek amúgy tagja se vagyok, engem már sok helyről kizártak” – tette hozzá Lengyel.

„Úton útfélen hangoztatom már rég óta, hogy Gyurcsány Ferenc politikailag alkalmatlan a vezetésre. Amikor Niedermüller Péterrel leültem, akkor ezt már lehetett rólam tudni. A pártja egy létező párt. Vagyis a párt képviselőivel tárgyalni kell”– tette hozzá Lengyel László, majd azt mondta, Gyurcsánynak fel kellene hívnia Botka Lászlót.

A közgazdász szerint senki nem hagyta ki a Demokratikus Koalíciót semmiből. Lengyel úgy véli nagy baj lenne, ha a párt nélkül jönne össze a baloldali egység. „Túl nagy felelősség nyomná a párt tagjainak vállát, hogy amennyiben nem az összefogással szavaznak, bár a DK nincs benne, mégis ezzel ők tartanák hatalomban Orbánt” – fogalmazott.

Hírdetés

Lengyel ugyanakkor hozzátette Botka egy komoly jelölt, akiről még Orbán is azt mondta, hogy vele leülne egy miniszterelnöki vitára.

Az olimpiával kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban úgy fogalmazott,

„Már csak 10 nap van a népszavazás aláírásának gyűjtésig. Ilyenkor csak az számít, hogy minden szervezet aláírásokat gyűjtsön, hiszen a korábbi nyilatkozatok szerint több százezer szavazója van a DK-nak Budapesten. Akkor tessék dolgozni.”

Nem könnyű egy olyan emberrel megállapodni, aki a megállapodás után azonnal kimegy és elmondja a tévében, amiben megegyeztek. Óriási lett a bizalomhiány az ellenzéki oldalon. Orbán Viktornak mostantól az égvilágon semmi dolga nincs Gyurcsány Ferenc nyilatkozata után – mondta a beszélgetés végén Lengyel László.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »