Lengyel gazdák megbüntetését követeli a kijevi maffiakormány

Lengyelországnak meg kell büntetnie azokat, akik az elmúlt hétvégén több tonna ukrán gabonát öntöttek ki a két ország határának közelében – jelentette ki Olekszandr Kubrakov ukrajnai miniszterelnök-helyettes hétfőn.

"Mindazokat, akik tönkretették az ukrán gabonát, meg kell találni (…), és meg kell büntetni. Két baráti, civilizált európai állam érdeke ez" – írta Kubrakov az X közösségi felületen.

A hétvégén 160 tonnányi ukrán gabonát öntöttek le szállítóvagonokról és pusztítottak el egy lengyel vasúti megálló területén egy nagyszabású tüntetés során. A lengyel gazdák az ukrán gabona beáramlása és az Európai Unió környezetvédelmi szabályozásai miatt tisztességtelennek tartott verseny okán tartanak tiltakozóakciókat, és elzárták a lengyel-ukrán határátkelőket és autópályákat is.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij vasárnap úgy fogalmazott az ügyben, hogy Ukrajna számára fontos a Lengyelországgal fönntarott szoros kapcsolat, ugyanakkor készen áll megvédeni a vállalkozásait, amelyek a lengyel tüntetők által létrehozott határzárak miatt kárt szenvedtek.

Az ukrán határőrség szóvivője hétfőn jelezte, hogy a határblokád hétfőn is folytatódott.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »