Lengyel EP-képviselő: a kijevi hazudozás undort és csalódottságot keltett a lengyelekben

Lengyel EP-képviselő: a kijevi hazudozás undort és csalódottságot keltett a lengyelekben

„Szégyent keltő Kijev reakciója a két lengyel életét követelő rakétaincidensre” – kezdi írását a Do Rzeczy hasábjain Ryszard Czarnecki, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője. A szerző szerint érthető, hogy megtörtént a przewodówi tragédia.

Ami ezután követezett, annak nem kellett volna megtörténnie, mégis megtörtént.

Az, hogy Kijev minden áron megpróbálta magáról lerázni a felelősséget, még az amerikaiak bizonyítéka ellenére is, minden bizonnyal undort és csalódottságot keltett a lengyelekben – fogalmaz Czarnecki, aki szerint egész egyszerűen csak be kellett volna ismernie az ukrán félnek a hibát.

Hírdetés

„A »nem mi voltunk narratíva« a lehető legjobb ajándék volt Oroszországnak” – írja a szerző, azzal érvelve, hogy az ukránok attitűdjét most Moszkva felhasználhatja, hogy törésvonalakat üssön a lengyelek és ukránok közé.

Az EP-képviselő kifogásolta azt is, hogy Dimitro Kuleba ukrán külügyminiszter a helyettesének nevezte ki a korábbi, szabadszájúságáról egyébként eléggé ismert németországi nagykövetet, Andrij Melnyiket. Czarnecki szerint ugyanis egy olyan emberről van szó, aki „relativizálta az ukrán soviniszták által lengyelek és zsidók ellen elkövetett második világháborús bűneit”.

– És a legrosszabb az, hogy Kijev pontosan tudja, mit és miért csinál. Ennek a hosszútávú következményei katasztrofálisak lesznek Ukrajna számára – zárja publicisztikáját a lengyel politikus.

Korábban írtuk: Lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal: Ukrajna lőtte ki a rakétát, de érthető, hogy hazudnak róla


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »