Lengyel boltokat robbantgatnak Hollandiában

Két napon belül a harmadik lengyel tematikájú boltnál történt robbanás, személyi sérülés nem történt – adta hírül az AP News. A boltok tulajdonosai nem lengyelek, Hollandiában több, lengyel árukat forgalmazó boltot is üzemeltetnek iraki-kurdok.

Szerda hajnalban az Amszterdamtól északnyugatra fekvő Beverwijkben történt robbanás a Biedronka nevű lengyel boltnál, amelyet épp mostanában terveztek megnyitni.

Kedden hajnalban Aalsmeerben, majd este Heeswijk-Dintherben robbantottak a szintén Biedronka nevű boltnál, amely azonban nem azonos a Lengyelországban ugyanezen a néven ismertté vált áruházlánccal.

Hírdetés

A lengyel termékeket áruló boltok tulajdonosai iraki-kurd üzletemberek. Hollandiában több iraki-kurd is beszállt a lengyel áruk forgalmazásába a helyben élő nagyszámú lengyel kisebbség igényeit kielégítve.

Míg az Aalsmerben és Beverwijkben lévő bolt tulajdonosa Mohamad Mahmoud, addig a Heeswijk-Dintherben felrobbantotté Shwan Mahmoud, derült ki az NRC Handelsblad beszámolójából. Bár vezetéknevük azonos, nem rokonok és nem is ismerik egymást.

Lengyelország külföldön élő lengyelekért felelős államtitkára, Szymon Szynkowski vel Sęk tegnap a Twitteren jelezte: a holland nagykövethez fordultak, hogy kifejezzék aggodalmukat, és követeljék a robbantások mielőbbi részletes kivizsgálását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »