Lengyel állampolgár volt a teherautó vezetője

A TASZSZ orosz hírügynökség berlini hatósági forrásokra hivatkozva azt írja, hogy lengyel állampolgár volt az a feltételezett sofőr, aki teherautójával belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba, és legalább kilenc embert megölt hétfő este.

Kilenc ember halt meg és sokan megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy lengyel rendszámú teherautó – közölte a német főváros rendőrsége a Twitteren. Valószínűleg terrortámadás érte a német fővárost.

A berlini rendőrség őrizetbe vett egy legyen állampolgárságú embert, a teherautóban pedig egy halottat találtak. Azt még nem tudni, van-e magyar áldozat. Ha bárki érdeklődni szeretne ismerőse, rokona után, vagy információval rendelkezik, Magyarország Berlini Nagykövetségén teheti meg. Az ügyeleti telefonszám: 0049-172-3233-930

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, röviddel 20 óra után.

Hírdetés

Az M1 berlini tudósítója, Volf-Nagy Tünde értesülései szerint a lengyel rendszámú kamion egy lengyel vállalkozás tulajdonában áll, ám annak diszpécsere délután 4 óra óta már képtelen volt elérni a jármű sofőrjét, illetve az anyósülésen helyet foglaló utast. Információ alapján egyelőre bizonytalan, ki ült pontosan a volán mögött.

Ellophatták a kamiont

Eközben egy gdanszki szállítmányozási vállalkozó, Ariel Zurawszki a lengyel TVN24-nek nyilatkozva azt mondta, hogy fényképek alapján felismerte a teherautóját. Hozzátette, nem hiszi, hogy az alkalmazásában lévő teherautósofőrnek köze lenne a berlini tragédiához. Szerinte a teherautót ellophatták.

“Ez nem az én gépkocsivezetőm. Ő ezt nem tehette” – mondta a vállalkozó. Kifejtette, hogy mintegy 130 kilós férfiről van szó, és egy ilyen tömegű ember aligha oldhat kereket a tömegben gázolás után. A vállalkozó utoljára hétfőn délben beszélt a teherautósofőrrel, aki Olaszországból szállított árut Berlinbe. A német fővárosban kellett maradnia, mert a teherautó kirakodását kedd reggelre halasztották.

Zurawszki azt mondta, hogy a német rendőrség már kapcsolatba lépett vele.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »