Lendvai Ildikó: „Ki a budiból, de be a Budi TV-be!”

Lendvai Ildikó: „Ki a budiból, de be a Budi TV-be!”

A beszélgetés elején két és fél perces méltatást hallgathatunk meg a nemzet anyósáról. Ujhelyi Sándor, aki egyébként a Migration Aid kitalálója, hosszan dicséri Lendvai tisztaságát, bölcsességét, emberségét, jótékony cselekedetei miatt pedig kalapot emel az egykori szoci pártelnök előtt – teszi mindezt egy sötét kis pottyantós wc előterében.

Nehéz eldönteni, mi hányingerkeltőbb: Lendvai Ildikó ily mértékű tömjénezése vagy a bizarr koncepció. A teljesen szürreális elképzelés, miszerint a riporter és az interjúalany egy budiban ülnek ketten, egymás mellett trónolva, elvileg humor akarna lenni, de valójában inkább siralmas látlelet arról, hol tart ma az ellenzék. 

Nem tudjuk, sírjunk, vagy nevessünk, kínunkban! Mára a médiumok 95 %-t a NER uralja, a demokráciára hivatkozva! Nekünk nem maradt más, csak a BUDI TV!

– írja önleleplező bemutatkozásában a Magyar Nemzeti Budi TV, Ujhelyi Sándor zugcsatornája.

Lendvai Ildikó, noha nem kérkedett vele, a műsorvezető elmondása szerint vajas kenyerek százait kente a migránsoknak a Migration Aid egyik raktárhelyiségében 2015-ben, ekkor ismerkedtek meg egymással. Az is kiderül, Lendvai Ildikó az első politikus, aki interjút ad ennek a színvonalas médiumnak. Ehhez ezúton is gratulálunk! Bár, megjegyzik, ő volt annyira igényes, hogy nem ült rá az árnyékszékre, csak diszkréten egy asztal mellett foglaltak helyet a nagy méretű budi belsejében, előterében. (Az eredeti koncepcióban két szomszédos pottyantós vécén ülve beszélgetnek a résztvevők, ebből szeretett volna Lendvai Ildikó kimaradni, így a riporterrel ők most a méretes dupla latrina bejáratánál, az ajtók tövénél rendezkedtek be.)

Szemezgessünk hát a budis beszélgetés bonbonjaiból, amelyekből kiderül, a budiban kik vannak többségben, valamint az is, hogy a Fidesznek nem kell lefizetni az ellenzéket, elég bénák ők maguktól is. 

Mi ketten most biztos egyetértünk, most mi vagyunk a többség ebben a stúdióban mindenképpen

– mondja büszkén Lendvai Ildikó, miközben teátrális gesztusok közepette körülnéz a kies illemhelyen.

Legnagyobb fájdalmamra az összefogás kezdett szitokszóvá válni, holott anélkül nem fog menni

– mondja az MSZP nagyasszonya, miközben pártja kudarcának okait fejtegeti. (Felmerül még egyébként az ellenzék töredezettsége és az egymással folytatott küzdelmek is az okok között.)

Én is megkapom Facebookon, fórumokon és máshol, hogy »Igen, ez az ellenzék nyilván azért olyan erőtlen, mert le van fizetve«. Na most azt kell mondanom a kedves nézőnek, hogy nem tudom, hogy milyen egyéni életutak vannak, de a helyzet rosszabb annál, mint [amit] ő feltételez. Nem lefizetve jutunk ilyen kevésre, hanem saját magunktól

Hírdetés

– hangzik a meplepő vallomás a latrina mélyéről. 

Ha az utcára mégse lehet menni kétnaponta mozgósítani az embereket békeidőben, mert ez alapvetően egy békeszerető társadalom ráadásul. Üzenem ezt mindenkinek, aki azt mondja, hogy holnap legyen forradalom, hogy ennek nincs tömegbázisa Magyarországon

– csak egy budiban, tehetnénk hozzá. 

„Pista, Pista, légy szíves, gyere a Budi TV-be!”, „Lehúzhatod magad a budin!”

A beszélgetés egy pontján Ujhelyi István szoci EP-képviselő országgyűlésbéli beszédét dicsérték egymásra licitálva, az ezt követő, Ujhelyi Istvánhoz intézett mondatokat a gondolatok csonkítása nélkül közöljük:

– Ujhelyi Sándor: Pista, haragszok rád, mert többször hívtalak, és még egyszer se jöttél el ide a stúdióba.

– Lendvai Ildikó: Pista, Pista, légy szíves, gyere a Budi TV-be! Te is kapsz felmentést, hogy beülj a budiba! Politikus azért sem akar [beülni a budiba], nemcsak egy nő nem akar, nehogy azt mondják, na, lehúzhatod magad a budin.

De azt is megtudhatjuk, Lendvai Ildikó már Ujhelyi István huszonéves korától kezdve lát benne fantáziát, és úgy látja, Ujhelyi kezd is beérni, a legjobb úton jár, hogy valódi, karizmatikus vezetővé váljon.

Budizárszó

A lelkes riporter megadja a lehetőséget a nemzet anyósának, hogy zárszót mondjon, ha szeretne. Ő pedig kapva kap az alkalmon, és nevetve el is nevezi ezt budizárszónak: 

Kedves más módon gondolkodók – tehát nem a kormánypolitikát kedvelők –, ne tessék bezárkózni a budiba! Többen vagyunk, mint gondolnánk! (…) Tessék kikiabálni a budiból, tessék kijönni! (…) Ki a budiból, de be a Budi TV-be!

„Ki a budiból, de be a Budi TV-be!” – kész is az új ellenzéki mottó, kicsit gusztustalan, kicsit büdös, de az övék.

EN – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »