Lendületet ad a kupés SUV-formának a bajorok élményvadász autója

Ez az első BMW, amely fejjel lefelé hordja a veséit, új az első LED-es lámpák alakja, és eddig nem használt betét került a lökhárítóba.

Elsőként kínál a BMW kupés tetővonalú szabadidő-autót a kompakt kategóriában. A Minivel közös, elsőkerék-hajtású platformra épülő X2-est aktív életet élő, városi fiataloknak szánják, és ezúttal nem egyszerűen laposabbra rajzolták az X1-es sziluettjét, hanem megreformálták saját formanyelvüket. Ez az első BMW, amely fejjel lefelé hordja a veséit, új az első LED-es lámpák alakja, és eddig nem használt betét került a lökhárítóba. A kupés karaktert feltűnően kis üvegfelületekkel hangsúlyozták, melyek a 62 milliméterrel alacsonyabb tetőnek és a magasra húzott övvonalnak is köszönhetik alakjukat. A C oszlopon megjelenő embléma a 70-es évek legendás kupéja, az E9-es előtt tiszteleg. Az X1-esétől teljesen különböző karosszéria miatt hosszabb, de keskenyebb az autó, csomagtartója 505 helyett csak 470 literes.

Hírdetés

Műszerfala a testvérmodellé, az üléshuzatok új színekben és különleges kontrasztvarrással is elérhetők, a 8,8 colos kijelző az X3-aséhoz hasonlóan érintős, s az iDrive mellett akár hangvezérléssel is működtethető. Az alapváltozaton felül M Sport és M Sport X kivitelben választható újdonság színes Head Up Displayt kapott, önállóan araszol a dugóban, és még be is parkol, ha kell. A bevezetéskor egy benzines és két dízelmotor lesz elérhető, a 192 lóerős sDrive20i elsőkerék-hajtással és 7 fokozatú, duplakuplungos váltóval, a 190 lóerős xDrive20d és a 231 lóerős xDrive25d összkerékhajtással és 8 fokozatú automatikus váltóval. Minden X2-eshez rendelhető lesz a feszesebb rugó- és lengéscsillapító-beállítású és kisebb hasmagasságú M Sport futómű, illetve a további 10 milliméteres ültetést lehetővé tevő dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás is. A későbbiekben a 140 lóerős, háromhengeres, turbós benzines sDrive18i-vel, az xDrive20i-vel és a 150 lóerős sDrive18d/xDrive18d párossal bővül a kínálat.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »