Lemondott az RMDSZ udvarhelyi elnöke is

Ugyanazon a nap, amikor Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke bejelentette lemondását, megtette ezt Derzsi László, az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezetének elnöke is a közösségi médiában. Derzsi azt írja, a szeptember 27-i önkormányzati választások eredményi azt mutatják, hogy nem sikerült az általa 2018-ban kitűzött célokat (hitelesség, emberközeliség, nyitottság, hatékonyság segítségével sikeressé tenni a szervezetet) teljesíteni.

„Meggyőződésem, hogy a Városi Szervezet vezetőjeként felelősséget kell vállalnom a szeptember 27-i választások székelyudvarhelyi kudarcáért, és ezért a mai napon iktattam a Szervezet éléről való lemondásomat” – írja., hozzátéve, hogy „ettől függetlenül a Székelyudvarhelyi RMDSZ működik tovább, az elnökség, a választmány és az önkormányzati frakció ellátja a feladatát”.

Hírdetés

Derzsi azt írja, a szakmai tudását ezután is a város érdekében kívánja kamatoztatni.

Derzsi László 2018-ban vette át a városi szervezet vezetését, és szeptemberben ő volt az RDMSZ polgármesterjelöltje is, de végül nagyon alulmaradt a Szabad Emberek Pártja színeiben induló Gálfi Árpád mögött.

Nemrég az RMDSZ felső vezetése úgy döntött, négy területi szervezet elnökségét váltja le, és szervez tisztújítást ezeknél.
(hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »