Lemondott az igazgató (Mikes Kelemen Elméleti Líceum)

Lemondott az igazgató (Mikes Kelemen Elméleti Líceum)

Szeptember 30-i hatállyal az igazgatói tisztség alóli felmentését kérte Már István, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum vezetője. A megyei tanfelügyelőség vezetőtanácsa kedden elfogadta az igazgató lemondását, ideiglenes megbízással pedig Solymosi Annamária testnevelő szakos tanárt nevezte ki iskolavezetőnek.

Lapunk megkeresésére Már István megerősítette, hogy hétfőn beadta felmondását, ennek okáról nem kívánt nyilatkozni. Már István az iskola történelem szakos tanára, hét éve vezeti az intézményt, a 2021 őszén megszervezett versenyvizsgán újabb négy évre nyert mandátumot. Solymosi Annamária 2016-tól tanít a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban, elfogadta a megyei tanfelügyelőség felkérését arra vonatkozóan, hogy vállalja el az ideiglenes megbízást, ami a tanév végéig szól, és ha alkalmasnak bizonyul a feladatra, továbbra is folytathatja az igazgatást – közölte lapunk érdeklődésére Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.

Hírdetés

Hét elején lezárult az iskolaigazgatói versenyvizsgák harmadik szakasza (a tavaly őszi és idén februári első két szakasz után), végleges eredményt pénteken tesznek közzé. Annyi már biztos, hogy a két előző forduló után üresen maradt harminchét igazgatói és aligazgatói helyre tizenhárman vizsgáztak, az írásbelin öten elbuktak, az interjún a nyolcból csak heten kaptak jóváhagyást kinevezésre, egy pedagógus óvást nyújtott be. Kiss Imre nem tartja valószínűnek, hogy jelen tanévben újabb igazgatói versenyvizsgát hirdetne meg a minisztérium, mert jelenleg az új oktatási törvény elfogadásával vannak leginkább elfoglalva. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »