Lemondott az Antall József Tudásközpont több vezetője, köztük Nógrádi György is

Lemondott az Antall József Tudásközpont több vezetője, köztük Nógrádi György is

Lemondott az Antall József Tudásközpont (AJTK) teljes, háromtagú felügyelőbizottsága, valamint a kuratórium elnöke, Nógrádi György, a kormánypárti médiában rendszeresen szereplő biztonságpolitikával foglalkozó elemző – erősítették meg a Direkt36-nak.

Az érintettek nem akartak részletesen nyilatkozni, de többen utaltak arra, hogy a döntésükben szerepet játszott a portál kiderítette: luxusutazásokra, az igazgató egyre magasabb fizetésére, drága tárgyakra, pr-szerződésekre költötte a közpénzt a vezetőség.

Hírdetés

Mint kiderült a tudásközpont vezetője, Antall Péter juttatása tavaly már elérte a havi átlag 6,9 millió forintot, emellett bár a kormányzattól az alapítvány évente százmilliós nagyságrendben kapott pénzt, mégis súlyosan eladósodott, így végül közpénzből kellett kirángatni az adósságcsapdából.

A politikaelemző intézettől elsőként Antall Pál alapítványi vezető távozott, aki Antall Péter igazgató rokona. Júniusban aztán a felügyelőbizottság egy újabb tagja, Kállay Péter ügyvéd, akit a felügyelőbizottság harmadik tagja, Bartos Zoltán követett.

Mellettük távozott a kuratórium elnöke, biztonságpolitikai szakértő, Nógrádi György is. A szakértő a Direkt36-nak annyit mondott, hogy levelet írt Antall Péternek amelyben megírta az okait, de erről nem akar nyilatkozni. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »