Lemondott Alexander Schallenberg kancellár

Lemondott Alexander Schallenberg kancellár

Néhány órával azután, hogy Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bejelentette, teljesen visszavonul a politikától, utódja, Alexander Schallenberg lemondott posztjáról – tájékoztatott az osztrák Exxpress hírportál. Schallenberg alig két hónappal korábban, október 11-én lépett hivatalba, azt követően, hogy elődje, Sebastian Kurz ugyancsak egy korrupciós botrány kirobbanása miatt önszántából távozott a kancellári székből.

Schallenberg a lemondását bejelentő közleményében azt írta, hogy nem áll szándékában és sosem állt szándékában átvenni az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét, azonban határozott álláspontja, hogy a kancellári posztot, illetve az Ausztriában legtöbb szavazatot szerzett párt vezetését is ugyanannak az embernek kell átvennie, méghozzá minél gyorsabban.

Hírdetés

A Spiegel arról ír, hogy médiaértesülések szerint a jelenlegi belügyminiszter, Karl Nehammer lehet esélyes mindkét posztra – az ÖVP elnöksége pénteken ülésezik.

Lemondott Alexander Schallenberg kancellár

Alexander Schallenberg osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart az ausztriai Tullnban 2021. december 1-jén –  MTI/AP/Lisa Leutner


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »