Lemondott a listavezetésről a holland euroszkeptikus párt elnöke

Lemondott a listavezetésről a holland euroszkeptikus párt elnöke

Lemondott a választási listavezetésről kedden Thierry Baudet, a holland euroszkeptikus Fórum a Demokráciáért (FvD) párt elnöke, miután a radikális szervezet ifjúsági tagozatánál több vezető tagságát a hétvégén felfüggesztették, mert a WhatsApp internetes csevegőalkalmazáson keresztül antiszemita és homofób üzeneteket osztottak meg egymással – írta a Dutchnews holland hírportál.

Thierry Baudet - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

Hírdetés

Baudet – wikipedia

Baudet videóüzenetben tette közzé a bejelentést, amelyben a médiát is hibáztatta a botrány kirobbantásáért. Elmondta, hogy a jövő évi parlamenti választásokon nem kíván pártja elsődleges jelöltjei között lenni, de nem adja fel képviselői mandátumát.
   
A pártelnök, állítása szerint, vizsgálatot akart indítani az ifjúsági tagozat azon tagjai ellen, akik részt vettek az antiszemita és homofób üzenetek megosztásában, míg több párttársa szerint a vizsgálat nem lett volna elég, és szigorúbb válaszreakciókat sürgettek. Baudet erről úgy vélekedett, hogy kollégái a média által közölt hírek nyomán meg sem akarták várni a vizsgálat eredményeit, azonban szerinte nem lett volna szabad elhamarkodottam következtetéseket levonni az esetről. Hozzátette: természetesen, ha bebizonyosodik, hogy az elfogadhatatlan üzenetváltások valóban megtörténtek, akkor azonnal intézkedéseket kell foganatosítani a tettesek ellen.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »