Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni – mondta Varga Judit, hozzátéve, lemondási szándékát már közölte Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Kedden írta meg a kormánypárti Magyar Nemzet, hogy információi szerint a 2024-es EP-választásokon Varga Judit igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját.

A lap kérdésére az igazságügyi miniszter ezt nem kívánta megerősíteni, mert erről még a Fidesz elnökségének is döntenie kell.

Az azonban biztos, hogy a választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, s addig is aktívan bekapcsolódik a kampányba – azért pedig, hogy ezt teljes erőbedobással megtehesse, július 31-i hatállyal lemond a miniszteri posztjáról.

Hírdetés

A lapnak Varga Judit azt mondta, a 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje, mivel konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretne aktív szerepet vállalni.

Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni

Varga Judit felelőssége nem mellesleg felvetődött a Pegasus-botrányban is, de ezt korábban éppen Völner Pál nyakába varrta, az Igazságügyi Minisztérium pedig valamiért azóta sem találja el az igazságot, ami a titkos megfigyeléseket illeti.

Megosztás

The post Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »